2015. július 7., kedd

Penész ellen teafaolaj

A természetes megoldások bizonyulnak sokszor a legjobbnak. A teafa illóolaj számos esetben segít, nem csupán terápiás célokra használhatjuk, hanem például a penész eltávolítására is bevethető. A penész sajnos nem kevés lakásban jelent problémát. Nemcsak csúnya, hanem jelentős, negatív egészségügyi. Penész és kártevők ellen.


A teafaolajnak gombaölő hatása is van, így penész ellen is bevetheted.

Megelőzésként töröld át vízzel hígított olajjal a potenciális veszélyforrást jelentő területeket, ha pedig már megjelent a penész , használj teafaolajas kefét. Ha például a fürdőszoba sarkaiban vagy a fugákon. Filléres csodaszer szagok, penész , kártevők ellen - Az Ausztráliából származó csodaszer az egyik legerősebb, sokoldalúan használható természetes fertőtlenítő.


Teafaolaj penész ellen. A nem megfelelő páratartalom elősegíti a penészgomba szaporodását, amely a háztartásban számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a kellemetlen szagot, az allergiákat és más egészségügyi problémákat. A fürdőszobában vagy a konyhában felbukkanó penész ellen úgy vetheted be, ha egy evőkanálnyit alaposan elkeversz két deci vízben, majd az így nyert oldattal befújod a penészes területet. Bedörzsölés után perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni.


Tömény teafaolajjal a kullancs könnyen és gyorsan eltávolítható. Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell.

A hatékony, természetes gombaölő szer - mely egyébként az orvoslásban sem ismeretlen - kiváló fegyver a penész ellen. Lábgombásodás ellen hatásos illóolajok: teafa, levendula, borsmenta, fahéj. Hasznos lehet a lábgomba ellen a szerek váltogatott használata is, így a kórokozók nem tudják megszokni az esetleg már régen használt lábgomba elleni módszereket.


Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen ? Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Egy permetező palackban keverjen el egy csésze vizet evőkanál olajjal, majd spriccelje rá a penészre. Néhány napig hagyja állni és megszáradni a falon, amit aztán egy száraz portörlő ruhával könnyedén el tud onnan távolítani. A falat ezután még egy nedves szivaccsal is.


Környezetbarát tisztítószer a penész ellen : szódabikarbóna, ecet, citromlé, teafaolaj. A legtöbb háztartásban fellelhető ecet (lehetőleg -os) és szódabikarbóna kiváló eszköz lehet a vegyszermentes, penész elleni harchoz. Mit tegyünk a penész ellen ? Ott, ahol a meleg lakásunk fala valamiért hidegebb, és a pára le tud csapódni.


Ez családi házakban a határoló falakon, a sarkokban alakul ki, de társasházakban sem ritka a külső falakon, illetve ha a szomszéd lakásban nem fűtenek annyira, mint mi. Bizsereg, viszket, húzódik! Ilyen magas páratartalmú hely a lakásban leginkább a fürdőszoba és a konyha. Nem véletlen, hogy leginkább.


A BODICO TEAFAOLAJ eredeti ausztrál, a teafa Melaleuca alternifolia leveléből készült, 1-os tisztaságú, természetes, desztillációval előállított esszencia!

Ha egy helyiségben magas a páratartalom, akkor minden olyan felületen, amely hidegebb az adott helyiség levegőjénél lecsapódik a pára, ezáltal penész alakul ki. A tiszta, 1százalékos teafaolaj csak körömgomba kezelésére ajánlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések