2015. július 24., péntek

Fali penész eltávolítása házilag

A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el.


Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele?


Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni? Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet! Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell.


Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen? Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert.


Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel.


Soha nem volt olyan aktuális a lakásfelújítás, mint most, azonban a mesterek egyre drágábban és egyre rapszódikusabban érhetőek el. A probléma a fal glettelésével szokott lenni, hiszen egyszerű a kibúvó: nem tudok glettelni. Ebben a cikkben nemutatjuk, hogy. Ha ezután nem tűnik el a penész , próbálkozhatunk finom smirglipapírral vagy szalagcsiszolóval. Ha mélyen a fába szivárgott a penész , megfontolandó az érintett darabok kicserélése.


Sokan a sósavra esküsznek, de már kaphatóak, korszerű penészgátló és eltávolító készítmények is. A mosógépben használjunk ecetet és a legmagasabb hőfokon mosassuk át a gép belsejét. Aki érzékeny rá, csak maszk.


Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában. Szerencsére, ahogy a foltok, úgy a penész ellen is léteznek hatékony házi. A nyaralóban óriási területen volt penészfolt.


Betöltöttem fél liter hipót egy spriccelős ablakmosó flakonba és rányomtam az egészet. A szőnyegtisztítás házilag akkor hatékony, ha megfelelő módszert alkalmazol. Rágógumi, folt, kutyaszőr és hasonlók eltávolítása a szőnyegből. A lecsapódott pára benedvesíti a falat, és csak idő kérdése a gombásodás megindulása, amint az a bemutatott fürdőszoba falán is látható.


Mit lehet ilyen esetben tenni? Legelső feladat ilyenkor a fertőzött festékréteget eltávolítása. Ezt a munkát azonban legjobb a nyári hónapokra hagyni. A penésszel szinte minden háziasszonynak meg kell küzdeni, attól függetlenül, hogy mennyire új vagy régi a lakásunk. De ha valahol felbukkan a penész , nem kell rögtön a boltok polcairól válogatni a méregdrága és káros vegyszerek közül, nézz szét előbb inkább otthon, mit tudsz felhasználni penész ellen.


A falfelület teljes. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések