2016. március 21., hétfő

Kender hőszigetelés

Kender hőszigetelés Kender hőszigetelő anyagok alapanyaga a kender , mely egy rendkívül gyorsan növő egynyári növény. Különlegessége a kiváló hő-és hangszigetelő képessége mellett, a speciális hőtároló kapacitás, melynek köszönhetően a legnagyobb nyári melegben is hatékony védelmet biztosít otthonában a túlmelegedés ellen. A Canna Flex alapanyaga a kender , mely egy rendkívül gyorsan növő egynyári növény. A késztermék így mentes mindenféle károsanyagoktól.


A kenderrost alapú, kiemelekedő hőszigetelő képességű Steico Canaflex táblák tető-, fal- és padlószerkezetek hő- és hangszigetelésére alkalmasak.

A természetes anyagokból készült hőszigetelés ezzel szemben árnyékolással együtt nyáron 5-°C fokkal is csökkenti a lakások belső hőmérsékletét, hatékony és környezetbarát megoldást nyújt az időjárás elleni védekezésben, a magasabb villany- és fűtésszámlák ellen és csökkenti az ebből eredő CO2. Lélegző falak Csökkentsd akár felére a rezsiköltségedet a BIOKAY által forgalmazott, 1-ban természetes STEICO hőszigetelésekkel anélkül, hogy olyan mesterséges anyagokba csomagolnád az otthono amik nem csak a falakat, de előbb-utóbb téged sem hagynak levegőhöz jutni. A házunk Magyarország első, felújításból lett aktívháza, mely telis-tele van egyedi. Ekkor ugyan is a belülről történt hőszigetelés miatt a meglévő fal belsejében a hőmérséklet annyira lehűl, hogy kondenzáció lép fel, azaz a nedvesség lecsapódik, a benne lévő vízgőz akár meg is fagy és tönkreteszi a falszerkezetet.


FLEXIBILIS KENDER HŐSZIGETELÉS. A Canna Flex, egy flexibilis táblásított kender hőszigetelő anyag, falak, mennyezetek, padlók és tetők szigeteléséhez. Az űrtechnikában használt TSM Ceramic bevonat már milliméteres rétegben ugyanolyan hatásfokúszigetelésre képes, mint egy tíz centiméteres kőzetgyapot hőszigetelés , viszont egyes számítások szerint olcsóbb annál.


Egyedülálló képességének titka a mikroszkopikus méretű, 03-milliméter átmérőjű, légüres.

Jellemzője a magas szintű hőszigetelés aminek segítségével az épület fűtési és hűtési igénye közel nullára csökken. Ezt a minimális energiaigényt pedig a külső levegő hőjét a belső levegő hőjével kicserélni lépes szellőztető rendszerrel oldják meg. Ezen felül napelemekkel biztosítani szükséges az egyéb. A kender a legrugalmasabb és legerősebb természetes rost, amit rovarok és rágcsálók sem támadnak. A len és a kender alapanyagú hőszigetelő lapok nagy jövőre számíthatnak.


Piaci bevezetésük egyre sikeresebb. Itt is érvényes a korábban már említett ECOSE gyártási technológia, vagyis a gyártásnál nem használnak formaldehidet, csak természetes ragasztót és tartósítót. A kender mint növény a termőföldeken is ellenáll a kártevőknek ezért nincs is szükség vegyszeres védekezésre a termesztése során. Ez a kedvező tulajdonság a kenderpozdorja kenderbetonban történő feldolgozását követően is megmarad.


A tetőterek hőszigetelőanyaga szarufák közé. Ajánlott vastagság minimum cm. A rockwool deltarock szigetelőanyag kiegészítő szigetelése lehet a rockwool multirock.


Az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. A csarnok hőmérséklete fűtés nélkül is fagypont felett marad. A technológiának köszönhetően a hőszigetelés mellett a tetőszerkezet teljes vízszigetelését is megoldja.


Korszerű anyagokból már lehet klasszikus hőszigetelés nélkül is a kor követelményeit kielégítő szerkezeteket készíteni, de felújítások esetén szinte elkerülhetetlen alkalmazásuk.

A hőszigetelések a mai korszerű épületek kulcsfontosságú építőanyagi. Aerogél hőszigetelő paplanok és egyéb speciális hőszigetelések hőtechnikai problémák, hőhidak megoldására. Kizárólag tanúsított minőségben, nyugat-európai és amerikai gyártóktól.


Magyarország első két kenderházát én építettem, mely során meggyőződtem arról, hogy nekem és önnek ez az ideális építőanyag, melynek alkalmazásával felépülhet álmai otthona. A szalmabála szigetelés költségeit viszont nagyon jól ismerjük. Egészséges otthonok. Környezet és egészségtudatos építészet.


Dombház a Nyakason bejegyzései kender _szigetelés témában. Van még olyan helyiségünk, ahol nem készült el a padlószigetelés. Horesnyi Béla vagyok.


OTÉK szerint utólagos hőszigeteléssel, 10cm-t be lehet lógni a kertekbe (oldal-,elő-, hátsó-). Hőszigetelés után, 19cm-t belóg az oldalkertbe. A cél az volt, hogy minél kevesebb anyagi ráfordítással emelkedjék az épület komfortfokozata, és egyben csökkenjen az épület energiafelhasználása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések