2016. március 15., kedd

Égetett agyagcserép

Az égetett agyag tetőcserepek. A lakóépületek nagy részén égetett agyag tetőcserép, vagy röviden cserép fedés látható. A hátrányai hogy kissé nehéz, ezért költségesebb tetőszerkezetet kíván, ütésre.


Egyedi égetett agyagcserép. Az egyedi formájú és kialakítású égetett agyagcserép típusoknak és a belőlük ké­szíthető fedéseknek nagy választéka is­mert a világon és a környező országok­ban.

Ezek közül itt csak egy fedési rend­szert mutatunk be, amely hazánkban is kezd elterjedni kedvező esztétikai meg. A héjazat elemei olyan tökéletesen kiégetett, vízzáró, fagyálló kerámiacse­repek, amelyek többféle kialakításban, színben és felület­képzésben kerülnek forgalomba. Alapanyaga: finom szemcséjű agyag, amely nem tartalmazhat olyan ásványokat, amelyek káros kivirágzást, mállást okoznak, pl. Aktuális Terrakotta virágcserép ajánlatok az ÁrGép-en. Kiváló minőségű olasz, fagyálló kerámia cserép.


Univerzális agyagcserép kis lefolyólyukkal. Virágcserép – terrakotta, D= mm, per db.

A terrakotta máz nélkül égetett agyagcserép. A Bolero nyugodt rajzolatú felületével a mai kor építészetének legmagasabb. A Tondach Carmen tetőcserepek mind formájukban, mind színükben a mediterrán tájak napfényes hangulatát idézik. Mindezt a magyar piacon egyedülálló módon ötvözve a természetes összetevők (víz, homok, kő) tartósságával.


A cserepet szájával lefelé (felfordítva) helyezzük az asztalra, így könnyebb festeni. A festékekből ízlés szerinti mintát (csíkok, pettyek, hullámvonal, kockák, stb.) vigyünk fel a cserepekre, vagy festhetjük egy színnel is, közben forgassuk körbe a cserepet, majd hagyjuk megszáradni. A Tondach Tangó kerámia tetőcserép sajtolt technológiával készül, dupla hornyolású tetőcserép, mely a dupla hornyoknak köszönhetően biztos, jól záródó tetőfedést tesz lehetővé. Nálunk a háztetők többségét hagyományos kerámia cserepekkel fedik le.


Természetes agyagból készülnek, amit vízzel keverve különféle alakra formálás, szárítás után kiégetnek. A változatos cserépformákból kialakítható tetők összhatása nagyon szép, az égetett cserép időtállósága miatt. Az agyagból égetett kerámia cserepek minőségét alapvetően meghatározza a gyártáshoz felhasznált agyag minősége.


A szükséges adalékokkal kevert agyag tökéletesen formázható, és a szárítás után 1. Celsius fokon égetik ki. Az agyagcserép készülhet mázas (színezett) és máz nélküli kivitelben is. A pikkelyfedés legelterjedtebb formája.

Elterjedését annak köszönheti, hogy tűzvédelmi okokból a városokban a nád és a fazsindely helyett égetett cserepet kezdtek használni. Elegáns, klasszikus, esztétikus megjelenésű, ma már többféle színváltozat is elérhető. Környezetbarát, hiszen természetes. Ezek talán a leggyakrabban használt tetőfedő anyagok, amelyek változatos és tetszetős tetőburkolatok kialakítását teszik lehetővé.


A leginkább használatos hódfarkú-, hornyolt- és ennek ikerfüles sajtolt változatai mellett sok egyéb korszerű és felületkezelt típus bővíti a választékukat. A magastetők talán leggyakoribbnak mondható tetőfedési anyagai az égetett anyag termékek. A különböző típusú tetőcserepek anyagaiban csak minimális az eltérés. Eltérés a formai kialakításukban és a méretükben található. Agyagcserép az épületek nagy részén megtalálható, ami nem is véletlen.


Egy gazdaságos tetőcserép időtálló szín és formavilággal. Ez a cserépmodell minden időjárási hatásnak ige jól ellenáll, amihez még hozzájön egy kiváló minőségű engóbozás, mely igen hatékony ellenszere a szennyeződéseknek, mohásodásnak, a tetők elöregedésének. Gondozza Praktikusan kerti növényeit és válasszon a kertjébe illő figurákat, dekorcserepeket!


KASPÓ CM PIROS Outlet, MŰANYAG KASPÓ KIVEHETŐ BETÉTTEL, LUNA MÜA.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések