2015. augusztus 11., kedd

Aljzatbeton alá szigetelés

A lépésálló kőzetgyapot vagy lépésálló hungarocell szigetelés helyett azonban még jobb lenne alufóliával kasírozott poliuretánhab szigetelést (pl. Bachl PIR ALU) rakni a padlófűtés alá , mert a poliuretánnak még jobb a hőszigetelő képessége, mint a lépésálló kőzetgyapotnak vagy a hungarocellnek. Ha az aljzatbeton alatti szigetelésről beszélünk akkor hangsúlyoznunk kell, hogy, elsősorban EPS 1minőségű lépésálló polisztirolt javasolnak a szakemberek, köztük mi is, amely a lakótér belső melegét nem engedi az aljzat felé kijutni, és az aljzat felől érkező talaj menti hideget nem engedi át a belső lakóterek felé. Amennyiben ez nem megoldható, akkor szint alá szükséges a vésése. Fontos falhornyokba való besüllyesztése, csövek rögzítése vízszintes, függőleges felületen (gipsz, hilti szalag, vízszigetelésen a víz szigetelés anyagból csíkokra felvágása után melegítéssel).


A lényeg tehát, hogy ha jó hőszigetelést akarsz akkor arra külön kell egy aljzatbeton , ami megfelelő aljzat lesz a burkolathoz. Kicsit feleslegesnek tartom a lépésállót szerintem, ha sima nikecell-re teszek 5-6cm betont annak se lesz baja.

Még vagy oldalon keresztül tudnám sorolni, hogy miért érdemes ezt a jól bevált módszert választani, de nem teszem, mert már így is nyilvánvaló. Második kérdése esetleg: Miért pont minket? Egyszer egy szaki azt mondta célszerű kicsit alá vinni, nem lesz annyira hideg a. A családi házak szigetelésénél lehet a vízszigetelés által védetten beépíteni az EPS lépésálló polisztirol hőszigetelő lapokat.


Technológiai szigetelés (PE-fólia) 5. URSA Ásványgyapot lépéshangszigetelő lap (akusztikai igények esetén, méretezés alapján) 6. URSA XPS hőszigetelés, egyenes vagy lépcsőzetes szélképzéssel (hőtechnikailag méretezve) 7. Aljzatbeton , esztrich (statikai méretezés alapján) 4. Először tisztázzuk, hogy az aljzat szigetelés az ami a földszinti padlóburkolat alatt van, amiről te beszélsz az a vízszintes falszigetelés.

Amit leírtál az működő technológia, de házilagos kivitelezése előtt mindenképpen a helyszínen egyeztess hozzáértővel, mert az épület szerkezetét mindenképpen megmozgatja. RAVATHERM XPS zártcellás, lépésálló polisztirolhab termékek talajon fekvő padlók energiatakarékos hőszigetelésére. Nagy szilárdság, kiváló hővédelem!


Vakolás legyen előbb, vagy az aljzatbeton ? Az aljzat beton fölé, a. Hőmérséklet függő-e a kivitelezés? Mikor lehet rámenni a kész esztrich betonra? Mikor burkolható az aljzatbeton felülete? Mennyi az esztrich beton kötési ideje? Kell-e utókezelni az aljzatbetont?


A parketta alátét lerakása. Mire való a diletáció? Az Isoplaat parketta alátét lapokat beton, vagy fa alapzatra rakjuk le. Célszerű a csomagokat a lerakás helyén a felhasználás előtt órával kibontani, hogy a parkett alátét lapok és a helyiség páratartalma kiegyenlítődjön. A következő helyzetre keresek megoldást: adott egy régi ház, aminek a szobái le vannak betonozva, gyaníthatóan szigetelés nélkül.


Erre szeretnénk laminált padlót és alá xps alátétfóliát tenni. Viszont szeretnék még további hőszigetelést tenni alá , bontás nélkül. Nagyobb épületterhek esetén már sávalapot kell alkalmazni.


Esztrich betonozás gépi gletteléssel.

Ebben az esetben vízszintesen, az alap alá nem teszünk hőszigetelő anyagot, csak az alap mellé függőlegesen, így a beépített hőszigetelő anyagok nincsenek olyan nagy tehernek kitéve, mint a lemezalap esetén. A szerkezet kis mértékben hőhidas lesz, de jól. A burkolatok szilárdságát, ill. Bővebben Ezeket az alapanyagokat folyamatosan tartjuk raktáron, illetve folyamatosan rendelés alatt vannak. Tapasztalatok alapján külső szigetelés megléte ellenére az esetek többségében a lakás belső falainak felülete továbbra is sugározza a hideget.


A belső falszigetelés könnyen és gyorsan elvégezhető a Halltex falburkolat és mennyezeti panel használatával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések