2017. április 12., szerda

Ásványi szálas hőszigetelés

Ásványi szálas hőszigetelés

Vásárlás: Ásványi és üvegszálas szigetelőanyag árak, eladó Ásványi és üvegszálas szigetelőanyagok. Akciós Ásványi és üvegszálas szigetelőanyag ár! Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon. Olcsó Ásványi és üvegszálas szigetelőanyag termékek, Ásványi és üvegszálas.


Erre a célra elsősorban üveg-, ásványi -, kőzetgyapotot, cellulózt és gyapjút alkalmaznak. Az egyik legkeresettebb hőszigetelő anyag a kőzetgyapot. A kőzetgyapot szálas szigetelőanyag, amelynek az alapanyaga megolvasztott, bányászott kőzet, a termék hőszigetelő képességét a szálak között lévő levegő biztosítja. Ismert még az ásványi szálas , a poliuretán, a fenolhab és a parafa hőszigetelés is, de utóbbi nem terjedt el hazánkban. A polisztirol (EPS) piacvezető szerepét műszaki és gazdasági okok egyaránt indokolják: a nagy szilárdságú, nedvességre nem érzékeny, nem irritáló anyag kivitelezése egyszerű, fogásait a szakemberek már évtizedek óta jól ismerik.


Az ásványi szálas hőszigetelő lemezekből szerkezetük szerint kétféle létezik, a táblás és a lamellás, ezért itt ügyeljünk a rögzítésre: a lamellás hőszigetelő táblákat teljes felületen ragasztani kell, mechanikai rögzítésük nem szükséges. Az előzőekben említett hőszigetelések, az XPS hab kivételével. A Multipor hőszigetelő lap stabil, ásványi kristályszerkezetű (természetes kalcium-hidroszilikát, ásványi Tobermorit alkotja), mely nem tartalmaz szálas anyagot, így új alternatívát nyújt a hőszigetelés széles palettáján: ásványi , tömör mégis kiváló hőszigetelő.


Ásványi szálas hőszigetelés

Homlokzati hőszigetelés , utólagos hőszigetelés , hőszigetelő rendszerek - Szigetelő anyagok széles választékban: Üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol, fagyapot - Homlokzati és lábazati díszítő vakolatok és festékek - Gipszkarton termékek különböző gipszkarton rendszerek építéséhez - Széles tetőfólia, hőtükör. A cél az volt, hogy minél kevesebb anyagi ráfordítással emelkedjék az épület komfortfokozata, és egyben csökkenjen az épület energiafelhasználása. A mindenki által jól ismert bazaltkő, mely a kőzetgyapot hőszigetelés alapanyaga természetes, nem éghető, nem zsugorodik, nincs hőmozgása, tartós és kiváló mechanikai tulajdonsággal rendelkezik. Ezért is készítették belőle korábban a kockaköves útburkolatokat. A homlokzati hőszigetelő rendszerek estében egyértelmű győztes a polisztirol.


Nem csak a nem megújuló energiaigény szerin, hanem az üvegházhatáshoz és a savasodáshoz való hozzájárulása szempontjából is megelőzte az ásványi hab, ásványi szálas és az ökológiai alternatívának tartott fagyapot termékeket is. Egyenes rétegrendű zöldtetőknél a hőszigetelés anyaga lehet expandált vagy extrudált polisztirolhab, parafa, habüveg. Fordított rétegrendű tetőknél kizárólag extrudált polisztirolhab. A PUR hab kiemelkedő hőszigetelő képességének köszönhetően kis rétegvastagsággal is teljesíti a szigorú hőtechnikai követelményeket. A padló rétegrendbe BACHL Nikecell EPS 1standard expandált polisztirol keményhab -4.


Ásványi szálas hőszigetelés

Erre jön az üvegszövet-háló, - kb. Puha ( szálas ) szigetelés Puha ( szálas ) hőszigetelés esetén a táblák rögzítése min. A hőszigetelés rögzítésénél a gyártó előításait kell követni.


A habanyag nem irritálja a szemet és a légzőszerveket, és nem igényel kiegészítő személyi védőeszközt (védőszemüveg, kesztyű, védőmaszk) a szálak ellen, összevetve az ásványi szálas termékekkel, melyeket az EU Veszélyes Anyagokra Vonatkozó Irányelve bőrirritációt okozónak minősít. Természetes, ásványi alapanyaga, szálas szerkezete miatt nemcsak a homlokzat hőszigetelő képességét növeli, de a falazat hangszigetelő tulajdonságát is erősíti akőzetgyapot hőszigetelés. Kíváló páraáteresztő, ezért az új és régi épületekhez is ajánljuk.


Külső fal homlokzati szigetelő anyagok tekintetében, leggyakrabban EPS, Grafitos EPS, XPS, ásványi szálas szigetelőlemezeket használjuk. Ma már vizsgálatokkal alátámasztották, hogy a. A cellulóz hőszigetelés tűzálló, nem veszélyezteti az egészséget, mivel csak és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, semmi káros, esetleg irritatív illetve allergén anyagot. A rágcsálók ellen is védelmet biztosít, mivel az ásványi sók szárítják a bőrüket és nyálkahártyájukat.


Cikkünkben igyekszünk bemutatni jellemzőit és felhasználási területét, hogy építkezőként, vagy házát korszerűsítőként tisztában lehessen azzal, milyen hőszigetelés mellett kívánja letenni voksát. Az EPS lemezt és az ásványi szálas hőszigetelést a vízszigetelés alá kell raknunk, az XPS lemezt a. A szálas anyagszerkezetben a vízpára akadálytalanul mozoghat. Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy nincs penészedés a kőzetgyapottal megfelelően szigetelt családi házakban.


Hangszigetelése is jobb a polisztirolnál, mert a sűrű szálszerkezet jobban elnyeli a hangokat, mint a polisztirolhab.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések