2015. augusztus 19., szerda

Tapétacsík a falon

Ha csak egy-egy falon alkalmazunk színt, azzal kiemelhetünk egy szép falszakaszt, vagy magát az ágyat is, de a jól eltalált szín szép hátteret adhat egy stílusos dísznek vagy képnek is. Skandináv tapéta válogatásunkból sok hasznos ötletet meríthettek - a mai trendeknek megfelelően a szoba egyik falának hangulatos látványelemmé alakításához. Tapéták ma végtelen variációban állnak rendelkezésre, mindenki könnyedén megtalálhatja az ízlésének megfelelőt és azt a mintát, színt, mely a lakás lakberendezési stílusába tökéletesen passzol. A faltetoválás egy új trend a lakberendezés, lakásdekoráció területén, színes pvc-vinyl fóliából kivágott dekorációs minta.


Ha még ki nem száradt falra tapétázunk rá, akkor pedig szinte. A 1cm-es ágy esetében szinte a támla folytatásaként hat a tapétacsík. A tapétacsík függőleges széleinek párhuzamosnak kell lennie a függőón segítségével kijelölt vonallal. A tapéta felső szélének a tapétázandó felület felső széléig kell érnie.


KÉP A FALON : festőművészeti közösség. Kis lyukakat kell fúrni a vászonra, majd hátulról bedugdosni az égősort a kívánt minta szerint. Festővászon karácsonyi égősorral! Boros dugóból fali dekoráció! Antik keretekben tapéta dekoráció.


A tapéta minták széles választékából választhatunk, de természetesen a tapéta felülete is fontos tényező lehet. Az idei szezonban többféle mintával is találkozunk: az örök klasszis növényi mintákon keresztül egészen az absztakt geometriai vonalakig terjed a kínálat. Tudtommal szobánként átlagosan ezer forintba kerül a festés. Nálunk szobát, nappalit, konyhát, folyosót és egy kis wc-t kellett kifesteni – ezért ezer forintot kértek.


Nem vagyok 1százalékosan elégedett, főleg a tapétacsík -ragasztás hagy kívánnivalót maga után. Ekkor összevágják a mintákat és folyamatossá válik a bordűr tapéta mintája a falon. A szabási veszteséget összeszedik, és szemetes konténerbe szállítják.


A legjobban bevált. Amennyiben a tapétát csak egy falon alkalmazzuk, a fal kiemelkedik és a helyiség jelentős elemévé válik. A széles választékban minden korosztály megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, mellyel újjá varázsolhatja otthonát.


A tapétákról készült képek nem minden esetben adják vissza a valós szint illetve struktúrát. A bordűr tapéta vagy szegélycsík határ a falon a két tapétázott, vagy festett felület között. Két különböző színnel vagy mintával ellátott terület között tökéletes átmenetet képezhet, ugyanakkor egy unalmas, egyszínű szobát is tökéletesen fel tud dobni.


Ha viszont a sérülések miatt szükséges ennek a rétegnek az eltávolítása is, akkor ezt is áztatást követően lehet teljesen eltávolítani a falakról. A habtapétáknál pedig a papír hátoldal felső rétegét kell csak alulról felfelé húzva eltávolítani, az alsó, falon maradó rétege alapként használható az új tapéta. Amennyiben egészen aprómintás tapétát választottál, nem lesz nehéz dolgod a csíkok összeillesztésénél a falon , ám a nagyobb egybefüggő minták esetén fokozottan kell figyelned a megfelelő összeillesztésre, hogy a végén egy folyamatos mintát kapj. Az erre a célra használt Metylan tapéta ragasztó (1:keverési arányban) a falon vékony filmréteget képez, amely meggátolja, hogy a ragasztót a fal túl nagy mértékben szívja be.


Az összehajtogatott tapétacsík két Ön felé néző felső sarkát fogja meg és engedje, hogy a kezében levő tekercs a saját súlyánál fogva szétnyíljon. A tapétát úgy illessze a falon , hogy a kijelölt grafit vonal mellett jöjjön létre a ragasztás. A barna a föl a faanyagok színe.


Szükség van azonban mellette élénkítő színekre, például narancs, a piros, a lila a világoskék vagy drapp oldja a barna sötétjét. Valamennyi falon hagyjunk mm-es átfedést, ezt az illeszkedő tapétacsík el fogja takarni. Azokon a falakon, amelyeket nem fogunk tapétázni, vágjuk le a ráhagyást. A régi, vékony és még viszonylag jó állapotban levő tapéta ugyan szerencsés esetben az átlapolások eltávolítása és e részek átglettelése után akár makulatúraként a falon maradhat, ám az új tapétát nem célszerű a régire felragasztani. Nem láthatók ugyanis az alapfal hibái, egyenetlenségei, amelyek az új tapéta.


Erre a fal egyenetlensége miatt van szükség. A kezdővonalat függőónnal tűzzük ki, majd jöhet a tapétacsíkok falra ragasztása. A Fal alapozása, a tapéta felragasztása előtt A Fal előkészítésének utolsó fázisát a falfelület alapozása jelenti.


Az erre a célra használt Pufas tapétaragasztó (1:keverési arányban) a falon vékony filmréteget képez, amely meggátolja, hogy a ragasztót a fal túl nagymértékben szívja be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések