2019. szeptember 12., csütörtök

Válaszfal hangszigetelés

A hangszigetelés rétegrendjeinek megtervezésénél figyelembe kell venni a szigetelés beépítésének helyét. Nem mindegy, hogy a hangszigetelés melyik és milyen anyagú falra kerül. Hangszigetelés kisokos – a csendes otthon titka. Ideális esetben az otthon a nyugalom szigetét jelenti egy család életében. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: a válaszfal megfelelő szigetelését.


Miért érdemes alkalmazni kőzetgyapot szigeteléseinket válaszfalaknál?

Akár társasházról vagy családi házról beszélünk (netán irodaházról), a válaszfalak szigetelése a hő- és hangszigetelés mellett tűzvédelmi okokból is nélkülözhetetlen. A Halltex belső hő-és hangszigetelő panelek hetven éve kerültek a finn piacra, és azóta már nem csak Finnországban használják kiváló hatásfokkal. Magyarországon is több mint tíz éve jelen van.


A Rigips Blue Acoustic 2. Természetesen van jelentősége annak a hangszigetelésben, hogy vagy rétegben kerül fel a falra. Ha viszont nem fürdőszobába, tehát nedves helyre kell a válaszfal , akkor hangszigetelés szempontjából a sima Blue Acoustic gipszkarton is pontosan ugyanolyan jó. Válaszfal gipszkartonból.


A gipszkarton válaszfalat. Elsősorban a tetőterek, szarufák és gerendák közötti szigetelésre alkalmas, illetve gipszkarton válaszfal , álmennyezet esetén is kiváló hangszigetelésre.

Kőzetgyapottal ugyancsak megoldható a hangszigetelés otthon, mely egyben hőszigetelő és tűzgátló is. Ezek a táblák műgyantakötésű kőzetgyapot szálakból. Tovább fokozhatjuk a válaszfal hanggátlását, amennyiben a függőlegesen elhelyezett CW profilok oldalára, a gipszkartonok felcsavarozása előtt csatlakozó szivacscsík ot ragasztunk. Régi társasház papírvékony válaszfalára kellett sürgősen megoldás.


Gyakorlatilag a szomszéd minden szavát hallottam, a szoba használhatatlan volt. A felméréstől számított egy héten belül készen volt a hangszigetelés , ami nagyon jól sikerült, a szomszéd többé nem zavar. Alaphangon azt mondja az ember, hogy a válaszfal építését bízzuk szakemberre, nem is tanácsolnék én sem mást. Ezzel együtt érdemes lehet megnézni, miként érdemes válaszfalat építeni. Előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor nem nagyon marad más megoldás, mint a válaszfal.


A válaszfal felső síkja és a födém között 2-cm-t kell hagyni a mennyezethez történő rögzítéshez, ennek megfelelően kell kiosztani a sorokat. Például azért, mert bővült a család és egy. A legfelső sort a födémhez téglánként téglaékkel kell kiékelni. A téglasorok felrakásánál a téglákat teljes felületű habarcságyba kell helyezni. Falazáskor a vízszintes.


Belső hőszigetelés és hangszigetelés utólag Isotex szigetelő panelekkel. Bár az utólagos hangszigetelés a hang természete miatt nagyobb kihívás, mint a hőszigetelés, erre is van megoldás. Szakrális Építész- Belsőépítész Konferencia.


A kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése rendkívül hatékony hangszigetelővé teszi termékeinket.

Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb. Magasabb értékű ingatlan a javított hangszigetelés eredményeként. Páratlan léghang csillapítás 1 1és mm- ben (28–dB).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések