2019. szeptember 10., kedd

Penész elleni szer falra

Penész elleni ecetes házi szer : így keverd ki, hogy hatékony legyen! A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. Először a falra spriccelhető szerekkel kezdik a penész elleni harcot.


Utána jönnek a tablettás vagy betétes párátlanítók. Ezt követik a nagyobb párafalók vagy szárítógépek. Nos ettől a ponttól szoktuk azt mondani, hogy itt már fáj.

A legkényelmesebb megoldást a gélalapú szerek jelenthetik. Szavo penész elleni szer 5ml. Használható falon, csempén, vizes helyiségek fal – és padlóburkolatain, valamint berendezési és felszerelési tárgyainak.


Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Penész a falon, sarkok, fürdőszoba, csempe, fuga, ká zuhanyzó. Sőt, rosszabb esetben már a szekrények, a ruhaneműk is érintettek.


A gipszkarton lemezeket mind ragasztással, mind csavarozással fel lehet a falra erősíteni. Mindkét esetben törekedjünk arra, hogy a fal és a lemezek között kis légrés keletkezzen.

A ragasztóanyagot a lemezek középső részénél foltokban kenjük a falra (4), a hosszanti éleknél pedig csík alakban (sávokban). Használhatja falakon, csempéken, kerámián és fugán, vakolatokon, valamint kő-, zománc, műanyag, akril, szilikon, gumi és rozsdamentes acél felületeken. Alkalmazható lakóépületben, fürdőszobában, konyhában, mélygarázsban, élelmiszer és egyéb ipari üzemekben, ahol követelmény a mennyezet és a falak tisztán, szárazon tartása, penész elleni védelme.


Környezetbarát, vegyszer és káros anyagok kibocsátásától mentes termék. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen? Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szer t. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Számolj le vele a következő módszerekkel! Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását, annak fontos a penész eltávolítása a falról.


A legtisztább otthonban is felütheti a fejét a penész, ha a körülmények megfelelőek számára. Ezt magad is meg tudod oldani - nézd meg hogyan! Házi praktikák, fortélyok, ötletek.


A teafaolaj hatékony, természetes gombaölő szer – az orvoslásban is használják – kiváló fegyver a penész ellen. Ha mindenhol (a sarkokon is) jó a falak szigetelése, nem lesz penészes a lakás. Legyengült immunrendszernél, akár még felnőtteknél is képesek egyes penészfajták a tüdőszövetet is megtámadni, ami súlyos esetben halálos is lehet. A falra telepedett penész elleni házi praktikákat vettem sorba. Nyilván máshol is előfordulhat ez a kellemetlen ellenfél – például a mosógép is lehet penészes - de most csak a leglátványosabb helyre koncentráltam.


A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást.

A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. A fürdőszobában vagy a konyhában felbukkanó penész ellen úgy vetheted be, ha egy evőkanálnyit alaposan elkeversz két deci vízben, majd az így nyert oldattal befújod a penészes területet. Hogyan terjed a penész ? Miért telepedhet meg akár a „tiszta” lakásomban is?


Ezek a penész spórák mindenhol jelen vannak, ebben a pillanatban is ott szállnak a szobád levegőjében, miközben a gép előtt. Köszöntjük a penész elleni védekezés honlapján! Nem csak hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal tudjuk ellátni a penész elleni védekezéshez, hanem olyan termékekkel is ki tudjuk szolgálni a penészproblémával küszködőket, amelyekkel sikeresen fel lehet venni a harcot a falpenész ellen.


Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések