2017. május 23., kedd

Hangszigetelő anyagok falra

Hangszigetelő anyagok – ROCKWOOL. Fontos tehát, hogy azok az épületek ahol élünk és dolgozunk, oly módon épüljenek, hogy megakadályozzák a kinti zajok beszűrődését, és csökkentsék a helyiségek közötti áthallást. A belső hőszigetelő és hangszigetelő lapok egyszerűen ragasztással kerülnek fel a falra és egyből kész felületet adnak.


A porózus lapokat ugyanis gyárilag előre tapétázták. A tapéták nagy szín és textura kínálattal kaphatók, de ha nem talál köztük megfelelőt, akkor vizes bázisú festékkel azonnal át is festhetők.

Budapest, Transzformátorgyár utca 1. A csend hatalmas kincs, egyre hangosabb világunkban ezt megteremteni nem is olyan egyszerű: otthonunkba minden irányból ömlik a zaj – gondoljunk csak az utcai forgalomra, a házunk felett húzódó légi folyosóra, a temperamentumos szomszédasszonyra és hegedülni tanuló kislányára, vagy azokra a lakásokra, ahol túlságosan vidám turistacsapatok adják egymásnak a kilincset. Anyagszerkezete szigetel a tapéta hátoldalát ellátó vékony alumínium. Tévhit, hogy a jó hőszigetelő anyag hangszigetelő is.


Tehát például hiába ragasztanak a falra polisztirolt („hungarocell”) nemhogy nem. Milyen hangszigetelő anyagok állnak rendelkezésünkre, melyekkel távol. Ez az anyag centiméter vastag.


Vásárolhatunk hangszigetelő (többnyire hőszigetelő is) üveggyapot filcet feltekerve.

Ennek az anyagnak rugalmas a szálszerkezete, nem éghető és nem tesz kárt benne rovar, rágcsáló. Akár a falra vagy rugalmas alátétre szerelt vázra erősített gipszkarton hátoldalára is felragasztható. A légrést megfelelően megválasztott hangszigetelő gyapot anyaggal kell kitölteni. Különféle célra készült változatai közül pl.


Nem mindegy, hogy a hangszigetelés melyik és milyen anyagú falra kerül. A plafon az épületek legkritikusabb pontja, hiszen itt a nagy súlyú hangszigetelés. A felsoroltak alapján beszélnünk kell a különféle hangszigetelő anyagok és szerkezetek akusztikai, hangelnyelési, hanggátlási és rezgésszigetelési tulajdonságairól. Fontos mindezeket figyelembe venni, mivel vannak anyagok , amelyek kiváló hőszigetelők, ellenben nem jók, pl. A Halltex belső hő-és hangszigetelő panelek hetven éve kerültek a finn piacra, és azóta már nem csak Finnországban használják kiváló hatásfokkal.


Magyarországon is több mint tíz éve jelen van. Az épületekben és az azon kívül folyó emberi tevékenység hangok forrása, zaj okozói. A rendeltetésszerű használat érdekében a zajok terjedését akadályozni, gátolni kell. Erre szolgálnak a hangszigetelő anyagok. A keletkező hangok az épületszerkezetekben mint testhangok és a levegőben.


A testhang-szigetelő anyagok lágy, rezgéselnyelő, hajlékony anyagok , elsősorban a hőszigetelések közül kerülnek ki. A léghang szigetelésre szolgáló anyagok nyílt.

A hangszigetelő képesség általában fordított arányban áll a hőszigetelő képességgel. Azaz sokszor a jó hőszigetelő anyagok nem valók hangszigetelésre. A parafa egy olyan különleges anyag (a természet terméke), ami kiváló hangszigetelő is. Szigetelőanyagok vásárlása és rendelése az OBI-nál. Az, hogy egy anyag egyaránt jó hő- és hangszigetelő , nem jelenti azt, hogy ugyanolyan vastagságú burkolat egy csapásra megoldja mindkét problémánkat.


Akinek áthallásos problémája van, vagy azt akarja megelőzni, de nincsenek ismeretei a hangszigeteléssel kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések