2016. november 30., szerda

Mdf konyhabútor festése

Mielőtt bármit is írok Annie Sloan festékéről, szeretném, ha tudnátok, hogy minden előzetes ijesztgetés ellenére, ha nagyon akartok, tudtok laminált bútort festeni. Erre a magyar bloggerirodalomban is számos példa aka a spanyol viasznak már gyára van: 1. Használhatjátok az. Konyhabútor festése házilag – Ezekre figyelj!


Tipp: Fordíts rá elegendő időt! Noha a végeredmény érték- és időtálló, a konyhabútor festése házilag simán kivitelezhető.

Ez ugyanis nem egy olyan tevékenység, amit ne tudnál egy délután alatt megcsinálni. A teljes folyamathoz, az elejétől a végéig gyakran a Do-it. Meguntad a laminált bútorod színét? Költséghatékony és egyszerű megoldást keresel, amivel saját ízlésedre alakíthatod? A bútorfestést neked találták ki ! Ebben a bejegyzésben egy lomtalanítás elől mentett, fekete tucatbútor átalakulásán keresztül fogom bemutatni neked a laminált bútorok átfestését lépésről-lépésre!


Hát ennyit a nem festhető házilag az MDF lap ról. Folytatom a DIY konyhámat, és a mai videóban megmutatom, hogyan festettem át a konyhabútoromat barnából szürkére az Annie Sloan krétafestékkel.

Egyszerűen nincsenek rá szavak. A laminált és bútorlap frontú konyhák festése sem tabu, ehhez itt találtok részletes leírást. Ha fából van a konyhabútor , ami nagy ritkaság és nagy kincs, akkor ezt a feladatsort másoljátok.


Ha már festés, lehettek bevállalósak. Legyen mondjuk az alsó szekrény más színű, mint a felső. Vagy legyen az üveges felső. Házprojekt: a konyhaszekrények festése. Ezzel a poszttal már régóta adós vagyok, szeretném leírni a tapasztalataimat konyhaszekrény festés-ügyben.


Bár a szekrények újonnan készültek, a festés a szállítás során sajnos több helyen sérült, illetve fényesebb volt mint, amit szerettem volna, így újra kellett őket festenünk. Hogyan varázsoljuk újjá bútorainkat gyorsan, szépen, egyszerűen a Tikkurila festékeivel. Két éve írom ezt a blogot.


Körülbelül, másfél éve pingálgatom a bútorokat, kezdetben csak a magam örömére, mostanában pedig másokéra is. Egyre több levelet kapok különböző kérdésekkel és egyre kevesebb időm van megválaszolni ezeket a leveleket egyenként. A régi műgyanta felületű bútorok festése előtt, a műgyantát el kell távolítani. Vannak erre trükkök, meg különböző egyvelegek, de hosszú évek tapasztalata az, hogy mégiscsak a csiszolás a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a nem kívánt felület eltüntetésének. Az MDF lapot még festeni is kell és a festés ha minőségi drágább is, szerintem az MDF lapból gagyibb.


Képzelheted az a festés milyen lesz. Aztán a festése is kérdés mennyire strapabíró, mert az olyan festék rendkívül drága ami bírja.

MDF alapú fóliázott ajtólapok. A mart fóliás mdf lapok a legelterjedtebb ajtólapok a konyhabútor gyártás terén. Az alapanyaga 18mm vastag hátoldalán fehérre laminált mdf lap, amit 4mm vastag PVC fóliával vonnak be. Az ajtólapokat sík vagy különböző típusú marásmintával, sokféle színben lehet rendelni.


Elég megtalálni,párszor megnyomni és a kiálmodott bútor úton van hozzád. A videóban egy konyhabútor festését, felújítását mutatjuk meg. Bútor festése professzionális módon.


Tudd meg, hogyan lehet bútort festeni profiként! Először távolíts el minden gombot és fogantyút, és kissé csiszold meg a felületet közepesen durva csiszolópapírral. A konyhabútor színe és stílusa jelentősen meghatározza a konyha arculatát.


Egy új bútor azonban nem olcsó mulatság, ráadásul nem is biztos, hogy le kell cserélned a régit csak azért, mert már unod a színét, esetleg amiatt, hogy nehezebben nyílnak az ajtajai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések