2016. november 11., péntek

Beton vagy kerámia cserép

A beton és a kerámia mellett is vannak racionális, szakmai érvek, elsősorban azonban mégis inkább szimpátia kérdése a választás. Ha esetleg van kedvenc tetőcserép márkája is, akkor pedig ez már eleve adja a választás lehetőségét. Ezen azonban nem érdemes spórolni, hiszen a cserép fogja védeni a házadat évtizedeken keresztül. Milyen legyen maga a cserép ? Itt persze már közbeszólhatnak szakmai érvek is, de lényegében csak tőled függ, hogy beton -, vagy kerámia cserepet szeretnél-e viszontlátni a házadon.


Sőt, a formáját is te döntheted el.

Ez az állítás egész egyszerűen nem igaz. Egy cserép élettartama nem attól függ, hogy agyag, vagy beton a felhasznált alapanyag. Sokkal komolyabb gond lehet, ha ezen alapanyagok közül valamelyik nem megfelelő minőségű, vagy a gyártási eljárás nem kiforrott, esetleg valamilyen láthatatlan hiba lép fel a gyártás során. Beton -, vagy kerámiacserép?


Van egyáltalán különbség? Súlyra, minőségre, tartósságra? Melyiket válasszuk? A leggyakoribb kérdés cserépvásárlás előtt, hogy kerámia - vagy betoncserép legyen a tetőn?

Mi alapján döntsünk? Miért legyen kerámiacserép? Természetes alapanyag: nem csak a cserép , de még a felületi bevonat is (engób, máz, stb) 1-ban agyagból. Kerámia cserép vagy betoncserép legyen?


A 70-es években nagy reneszánszuk volt a palatetős tetőfedésnek. Ezek a tetők, azonban ma már nagyon elavultak. A palalapok közül több eltört már.


Belepte a moha a tetőt, és egy kiadós zivatarban nem lefolyik a tetőről a csapadék, hanem a palalapok között befolyik a tetőtérbe. Vagy előtte ismerje meg jobban a tetőcserép fajtákat! A cserép a legnépszerűbb tetőfedő anyag. Felmérések szerint hazánkban a hagyományos kerámia cserepek és betoncserepek együttes piacrészesedése meghaladja az -ot. A klasszikus kerámia cserép anyaga az égetett agyag.


Hódfarkú, hornyolt és. A nálunk megrendelt beton vagy kerámia cserép az Önnel megbeszélt helyen és időben kerül leszállításra – akár díjmentesen! Kínálatunkat két évtizedes tapasztalattal, vásárlóink igényei és visszajelzései alapján alakítottuk ki.


MINŐSÉG, HOSSZÚ ÉLETTARTAM, GARANCIA. Nézze meg a cserép akció választékát részletesen. Ha a Bramac, Leier és Terrán betoncserepek, vagy a Creaton és Tondach kerámia cserepek akciós kínálatában nem találja az otthona stílusának és ízlésének leginkább megfelelőt, akkor nézze meg weboldalunkon a márka teljes kínálatát, és kérjen egyedi árajánlatot.

Az első lényegesebb jellemző a cserepek súlya. Lapostető helyett nyeregtetőt szeretnénk a házunkra, és nem tudom, hogy milyen cserép legyen rajta. Blogcikkünkben ismertetjük a beton és a kerámia tetőcserepekhez tartozó tudnivalókat és előnyöket, hogy segítsünk a választásban! Amit a betoncserépről tudni érdemes. A beton , mint tetőcserép alapanyag rendkívül időtálló, valamint természetbarát választás.


Az égetett agyagcserepek története nagyon régre nyúlik vissza, az iparilag előállított, sajtolt kerámiacserepek azonban nem régebbiek a betoncserepeknél, melyekre sokan úgy tekintenek mint mesterséges, a természettől távol álló termékre – holott alapanyaga mészkő, homok, víz, valamint vas-oxid bázisú színezőanyag. Ezt már megbeszéltük a kerámiacserepeknél. Maga a beton , mint alapanyag szilárdabb szerkezetű, mint a kerámia , ám egy cserép élettartamát nem csak a felhasznált anyag határozza meg. A gyártási technológia kiforrottsága sokkal inkább meghatározó a tetőcserép szempontjából. Nem általánosítható tehát, hogy egy.


A másik a betoncserepek kedvelőinek a mediterrán tetőcserép bolt , ahol a mediterrán márkának a cserepei találhatók meg. Ha járatlanok vagyunk a témában, mindenképpen meg kell hallgassuk a tervező, kivitelező érveléseit, és nézzünk meg sok kész házat. Tehát ez a kezdő érvelés.


Virágcserép, balkonláda kategóriában 6termék közül választhat a Praktiker webshopban. Gondozza Praktikusan kerti növényeit és válasszon a kertjébe illő figurákat, dekorcserepeket! KASPÓ CM PIROS Outlet, MŰANYAG KASPÓ KIVEHETŐ BETÉTTEL, LUNA MÜA.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések