2016. február 9., kedd

Penészgomba eltávolítása

Penész eltávolítása a falról drága vegyszerek nélkül Bokori Zoltán Háztartási praktikák Hozzászólás Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. A falról hogy lehet a penészt eltüntetni? Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. FONTOS, hogy az ózonos kezelés 1-ban vegyszermentes eljárás, ugyanakkor a leghatékonyabb a penészgombák elpusztításában.


Az ózon nem csak a látható penészt pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a penészgombák további szaporodását, és megszünteti a penészgomba spórák egészségre.

A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. A komolyabb penészesedés eltávolításához szakértő segítségére van szükség, mégpedig jó okkal.


Ha többszöri próbálkozás után sem tűnnek el a penészfoltok. Hogyan szabadulhatunk meg tőle természetes és kevésbé természetes módszerekkel? Nem kevés házban, lakásban fordul elő a penészprobléma. Tudósok szerint a visszatérő, ziháló légzés a kisgyermekek körében egyértelműen a penészesedés következménye, hosszabb.


Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya.

A mai korszerű ablakok többsége tökéletes légzárású, ezzel azonban megszűnt a nyílászárók természetes szellőzése. Ezen túl a klímaváltozás, a talaj- és esővíz, a belső- illetve külső, a lakóterek közötti hőmérsékletkülönbség, a páratartalom mind-mind befolyásolják a penészgomba megjelenését. A lakás falain kialakult penészgomba telepek, foltok eltávolítására a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás a penész lefújása, és lemosása.


Sokan azért alkalmazzák ezt a módszert, mert rövid idő alatt eredményhez vezet, és a látható elváltozás gyorsan megszüntethető. Először is a penészedés okát, például a fal nedvesedését kell megszüntetni. Ezt követően el kell végezni a penészmentesítést, például fertőtlenítő hatású festékkel. Ezután a lakást alaposan ki kell takarítani a kiszóródott spórák eltávolítása céljából.


Minél nedvesebb a környezet, annál gyorsabb a folyamat. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.


Meglévő penész eltávolítása Bár fontos, hogy tudja, hogyan kell megelőzni a penészesedést, azt is érdemes tudni, hogyan kell eltávolítani a penészt, amely már kialakult otthonában. Erre a legegyszerűbb megoldás a Szavo speciális penész eltávolító spray. A Trotec TTR E berendezéssel Ön is hatékonyan megszabadulhat a penészgomba kiváltó oktáól az egész lakásban. Ha penészes a fal így távolítsuk el Háztulajdonosok egyik legnagyobb félelme a penész, károsítja az egészséget, rossz közérzetet okoz, csúnya.


Sokan élnek vele együtt egy lakásban, mert nagyon nehéz tőle megszabadulni. Nem biztos tehát, hogy ha azonosításra került a penészgomba , akkor jelentkezni is fog az allergiás megbetegedés, de mint ilyet megelőzendő, ajánlott azonnal tenni a szennyeződés eltávolítása , és a penészmentes környezet kialakítása érdekében! Hamarosan megtudhatja, hogy milyen következtetések vonhatóak le az otthonában. A törléssel nem pusztul el a penészgomba , ellenben elősegítjük a spórák terjedését, így ezt a módszert semmiképp ne alkalmazzuk.


Klór: A kereskedelmi forgalomban kapható penész elleni szerek is klór tartalmúak, ezeket általában spray formában árulják, így könnyen a kezelendő felületre lehet őket permetezni.

Ahhoz, hogy a penészgomba megtelepedjen a lakásban, három dolog szükséges: penészgombaspóra, tápanyag és nedvesség. Ebből kettő sajnos eleve adott, hiszen a gombák a tapétát, a faanyagokat is megeszik. Egyedül a lakás páratartalmát és nedvesedését tudjuk szabályozni. A sokakat érintő körömgomba nem csak csúnya, de fájdalmas is lehet, ráadásul az egész lábra, sőt, a kéz körmeire is átterjedhet.


Mivel a körömgombának több típusa is van, és ezek közül néhány komolyabb betegség jele lehet (pl. diabétesz), mindenképp érdemes szakorvoshoz fordulni, mivel a gomba fajtája szabad szemmel – pláne laikus számára – nehezen. A penész így jellemzően a magas páratartalmú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések