2015. május 20., szerda

Kelim szőnyeg

Kilim a nomád szőnyeg A Kilimbolt. Van egy különös hangulatú, varázslatos hely az Irányi utcában, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, és ahol nem lehet fél óránál kevesebbet eltölteni. Tulajdonképpen takaró-, vagy díszítésként készültek a nomádok sátraihoz.


Az elmúlt Évszázadtól kezdveméltatták figyelemre Europában is. A különösen sokoldalú orientális Kelim szőnyegeket elsősorban nomádok készítik.

A szőnyeget falra akaszthatja, így otthonának orientális hangulatot kölcsönözhet. Esetleg helyezze az ágyára, a padlóra, az asztalra, vagy használja piknikszőnyegként. Szőnyegek szőnyeg megjelenítése.


Válassza ki az ártartományát. Honlapunk elsődleges célja, hogy a keleti szőnyegek szerelmesei egy oldalon megtalálhassák hazánk aktuális szőnyegkínálatát. Ezek a szép fajta kilimek nagyon népszerűek.


Afganisztánban Maymanah tartományban nomádok és falusiak kézzel készítik, szövik.

Magyarországon a kézi szõnyegszövés évszázados hagyományokra tekint vissza. Az egyik legrégebbi mûhely Békésszentandráson található, melynek termékei a világ minden részén ismertek és elismertek. Milyen a jó szőnyeg ? Hogy mire érdemes figyelni egy szőnyeg vásárlása esetén? Természetesen fontos, hogy otthonod melyik részére szánod: a hálószobában kevésbé használódik, mint a nappaliban, így utóbbiba mindenképpen olyat érdemes választano amelynek nagy a strapabírása.


Lényeges szempont, hogy ne csúszkáljon. Az igényeinek leginkább megfelelő szőnyeg kiválasztásához segítségképpen felsoroljuk a legismertebb szőnyegtípusokat. Böngésszen az alábbi listában és találja meg álmai szőnyegét. Perzsa hagyományos.


Az igazi minőségi szőnyegek birodalma. Kézi csomózású szőnyegek, kelimek. A checkbox pipálásával – az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje és hírlevelet küldjön számomra.


A szőnyegek attól függően, hogy milyen technikával készülnek két nagy kategóriába sorolhatók. Ez a fajta kilim sűrűbb és tömörebb, mint a többi kilimek. Az egyik nagy családba a szövött technikával készült szőttesek, más néven kelim , a másik nagy családba pedig a csomózott szőnyegek tartoznak.

Egy nomá vagy falusi szövőműhelyben készült szőnyeg valóban kiváló kiegészítője lehet a legkülönbözőbb stílusban berendezett európai lakásoknak. Ennek oka, hogy a kézzel szőtt kilimek valóban élnek, és nem csak készítőjük személyes kézjegyeit tükrözik, hanem magukban hordozzák egy egész törzs, népcsoport. Agas keleti perzsa szőnyeg szaküzlet.


Kézzel készült szőnyeg és szőttes a Közel-Keletről. Oldalunkon megismerkedhet az eredeti kézi csomózású keleti szőnyegekkel és a kelimekkel, bemutatjuk a legfontosabb szőnyeg készítő területeket, az onnan származó csomózott szőnyegeket és szőtteseket, illetve a különböző szőnyeg készítési technikákat. Online boltok, akciók egy helyen az Árukereső árösszehasonlító oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések