2015. április 20., hétfő

Fal penészedés ellen

A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Egy lehetséges megoldást ismertetek, a penészes falak kialakulása ellen.


Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást.

A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el. Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is. A pára ellen hatékony a légkondicionálás vagy egy egyszerű párátlanító is. Hőhídmentesítés : A beton és a tégla más ás más hővezetési tulajdonságokkal rendelkezik.


Ha mindenhol (a sarkokon is) jó a falak szigetelése, nem lesz penészes a lakás. A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás helyeken (fürdőszoba, üzemi konyha), rosszul szellőztetett lakásokban egyaránt. Ha jól megfigyeljük a jelenséget, akkor látható, hogy két fő területen szokott jelentkezni a penész.


Rácz László évről-évre megtapasztalta, hogy mennyire kellemetlen és egészségkárosító hatású lehet a penész otthonunkban.

Kivitelezői tanácsra a Mapei hőszigetelési rendszerét. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. A már addig is hideg fal tovább hűl, és nő a páralecsapódás. Bár a szigetelés és a fal között a penészesedés nem látszik, de a gombák háborítatlanul szaporodnak a zárt térben.


A fal nedvességét felszívó és elpárologtató speciális belső szigetelő burkolat viszont használható megoldás. Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése. Alternatív házszigeteléssel felvehetjük a harcot a hőhidak és a penész ellen.


A peneszedes egyik fo oka a tulzott szigeteles. Probalj tobbet szelloztetni, s ha mododban all fal szerkezetet megvaltoztatni, akkor iylen ventillacios reseket hagyj benne,h tudjon szellozni a fal. Az is megtortenhet, h vizet huz valahonnan a fal a kapilarisain keresztul. Sokan nem törődnek vele, mivel nem fáj és ”csak” esztétikai problémát jelent.


Megtelepedig a sarkokban, koszorú környékén vagy alul a faltövében. Olykor előfordulhat a nyílászáró és fal találkozásoknál vagy a csempén is a fürdőben. Sokan csak ráfújnak egy kis penészölőt és levakarják, de vannak akik hisznek a. A műanyag nyílászárók elterjedése óta egyre többen küzdenek penésszel, bár ebben egyáltalán nem a nyílászárók a bűnösök, de a vályogházakban is gyakori a penész, különösen, hogy régen ezeket az épületeket alulról nem szigetelték. A Protektor beltéri falfesték jelentősen csökkentheti a penészesedés kockázatát, de bizonyos nagy páraterhelésnek kitett helyiségekben előfordulhat a penészképződés előfordulása Protektor festék után is.


A szakszerű penészmentesítéshez.

Sokaknak jelent komoly bosszúságot a hideg idő beálltával a lakásban megjelenő penész - ami egyre gyakrabban olyan helyeken is felbukkan, ahol eddig nem volt. A penész nem csak esztétikai problémát okoz, hanem egészségügyi kockázattal is jár. Ha teheti, akkor érdemes elhúzni a fürdőszoba és a hálószoba bútorokat csak néhány centiméterre a falaktól, ahelyett, hogy azokat szorosan feltolja a falra. Ezzel elősegíti a levegő áramlását a bútorok mögötti területeken, és megakadályozza a pára lecsapódását, a fal nyirkosodását. Nagyszerű körülményeket teremt a penésznek, hogy a téli hónapokban a kinti hideg és a benti fűtés miatt sok lakásban megnő a páratartalom, a levegő pedig nyirkos lesz.


Milyen hatásai lehetnek ennek az egészségünkre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések