2019. november 27., szerda

Tolóajtó fal előtt futó

A hátránya, hogy az épített fal miatt nagyobb a helyigénye és a kiépített fal külön költségekkel jár, így drágább, mint a fal előtt futó tolóajtó. A fal előtt futó tolóajtónál az ajtó nyitott és csukott állapotában is látható. Felül egy sín tartja, amit el lehet takarni, de ha illeszkedik a belső környezet.


Amennyiben gipszkarton falat építesz és erre szeretnéd a szerkezetet rögzíteni a falazás előtt mindenképpen egy megerősítést kell elhelyezned a falba, hogy a fúrás után a tolóajtó. Fal előtt futó tolóajtó vasalat. Egyszerű, olcsó, könnyen szerelhető, praktikus konstrukció, mely akár egy meglévő nyíló beltéri ajtó nyílásába is könnyűszerrel beépíthető.

A falban vagy fal előtt futó tolóajtók nagy előnye, hogy a hagyományos nyíló ajtóhoz képest a tolóajtó választásával több, mint extra helyet szabadíthatunk fel. Tolóajtók ismerete A-tól Z-ig Mi a különbség a fal előtt futó tolóajtó és a falban futó tolóajtó között. A hagyományos nyíló ajtóktól eltérően a tolóajtók segítségével visszanyerhető az ajtónyitási sugár által igénybe vett tér, és így tágasabb lakókörnyezetet kínálnak, mely sokkal otthonosabb, emellett változatosabb lakberendezési lehetőségeket nyit.


A különbség a részletekben van. Az ECLISSE vázrendszereknek kitűnő jellemzői (pl.: illesztés) vannak, amelyek megkönnyítik a beépítést megle. Telepítését tekintve két beltéri tolóajtó típus létezik, a fal előtt futó és a falban futó.


Igyekszünk most némi magyarázattal szolgálni mindkét beltéri tolóajtó típusról. Kényelmes megoldások!

Elrejtve, aminek láthatatlannak kell maradnia! Milyen tolóajtó kivitelek léteznek? Vannak helyek, ahol az oldalirányba nyíló ajtók nem használhatók a hely szűke, vagy p. Ilyenkor a falnyílás fölé, a falra erősített sínszerkezeten mozog a nyílászáró. A sínszerkezetet tetszés szerint fém vagy az ajtólappal egyező színű faborítással takarják el.


A mozgó tolóajtó lap(ok) a fal síkja elé tolódnak el. Előre gyártott tolóajtó -szerkezetek komplett garnitúrákban is beszerezhetők, amelyek beépítése egyszerű, még kőműves munka sem minden esetben szükséges hozzá. Ennél lényegesebb kérdés azonban az. Az egyik esetben a tolóajtó (vagy a tolóajtó szárnyai, ha kétszárnyú tolóajtóról beszélünk) a fal előtt tolható el azzal párhuzamosan, ezt a tolóajtót fal előtt futó tolóajtónak nevezzük.


A másik esetben a falban kialakított fülkébe toljuk az ajtólapokat, ez a típus falba futó tolóajtóként ismert. Vannak olyan helyek a lakásban, ahol a tolóajtó használata a legmegfelelőbb választás. Egyedi igényekre szabva kínálunk számtalan variációt! A fa beltéri ajtók között az egyik legkedveltebb megoldás a tolóajtó.


Elsősorban kisebb lakásokban, szűkebb méretű helyeken praktikus térelválasztó, hiszen a fa tolóajtó nem vesz el a hasznos lakótérből helyet a nyitás-csukás során. A falon futó üveg tolóajtó készülhet látszó vasalattal, karnisos kivitelben, átjáró tokkal, vagy tok nélkül. Az üvegajtók nem igényelnek speciális tisztítást.


Falban futó üveg tolóajtó - üvegajtó tisztítás.

Mindez azt jelenti, hogy nem csak gyártónként, de ajtótípusonként is változó árakkal találkozhatunk. Minden esetben kiinduló ár az egyszárnyú ajtó ára. Ehhez jön hozzá a fal. A falban futó tolóajtók alkalmazásával több mint extrahelyet szabadíthatunk fel, ami egy 1m2-es lakás esetén m2-t jelent.


Az Eclisse kifejlesztett egy elegáns és praktikus megoldást – egy keretet, mely a fal része és amibe az ajtólap könnyedén belecsúszik ezáltal több helyet hagyva Önnek. A tolóajtó rendszerek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések