2019. november 14., csütörtök

Penészes fal hatása az egészségre

Ezek közé tartozik az orrfolyás és orrdugulás, az orr- és torokviszketés, tüsszögés, fokozott könnyezés. A legérzékenyebbeknél, a légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél a penész fokozhatja a már meglévő betegségek tüneteit, de ha sokáig penészes környezetben vannak, akkor újabb betegségeket is okozhat. A gyakrabban előforduló fajok akár szénanáthát, asztmát, tüdő aspergillosist, tüdő mikózist is előidézhetnek, s megbetegíthetik a külső hallójáratot, az orrüregeket, szaruhártyát, illetve bőrgyulladást is okozhatnak (pl.: az Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavus, Aspergillus niger vagy a Mucor gomba fajok). Erre alkalmas hőszigetelő anyag például az XPS lap. Az XPS lapok olyan védelmet nyújtanak a penész ellen, mintha felhúznánk egy cm-es téglafalat, vagy egy cm-es betonfalat.


Amellett, hogy véd a penész ellen, hő-, és hangszigetelő hatással is bír, ezen kívül nem ártalmas sem az egészségre , sem pedig a környezetre.

Penészes fal hatása az egészségre Nagyszerű körülményeket teremt a penésznek, hogy a téli hónapokban a kinti hideg és a benti fűtés miatt sok lakásban megnő a páratartalom, a levegő pedig nyirkos lesz. Ha lehet, az egészségre kevésbé ártalmas, ill. Festés előtt állok. Ha tudok segíteni a válaszadásban, az ablakról küldhetek fotót. Mit tehetünk, ha penészes a fal ? Az ablakszigetelés is érdekelne.


Olyan helyen legyen az lakás, üzem, egészségügyi intézmény stb. A penész nem a gyártási technológia része, ezért az egészségre ártalmas lehet. Magas nedvességtartalmú élelmiszerek a felszín alatt is fertőzöttek lehetnek.

A reszelt, szeletelt sajtokat a vágó, aprító eszköz is felülfertőzheti. A penészes lágy sajtokban a baktériumok is elszaporodhatnak a penészgomba mellett. Stachybotrys: Ez rendkívül nagy veszélyt jelent az egészségre , a „fekete penész” olyan mikotoxinokat hoz létre, melyek különböző egészségügyi problémákat okoznak, beleértve a tüdővérzést, és súlyos légzési nehézséget.


Gyakran megtalálható papíron és fán, ritkábban csempén, linóleumon vagy betonon. Tehát, ha például a bútorok mögött penészes a fal , akkor elhúzzuk őket onnan. A mustárolaj bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása pontban Ez az olaj sötét sárga színű és kissé csípős ízű.


A márványsajt egészségre gyakorolt jótékony hatása pontban. A kékes penész részek a sajtban egy olyan baktérium miatt keletkeznek, amely az öregedésért és érlelésért felel, í. A penészes lakás, fal komoly egészségügyi kockázatot jelent, hisz a belélegezett, lenyelt spórák akár rákkeltőek is lehetnek. Sose hagyjunk penészes felületet a lakásunkban, ám a szintetikus gombaölő-szerek helyett igyekezzünk természetes anyagokat keresni a gombák ellen. Dobjuk ki az olyan eszközöket, amelyeket nem tudunk megfelelően kitisztítani. A lakás levegőjének nedvességtartalmát alatt tartsuk.


A penészesedéshez az is hozzájárulhat, ha a lakás levegőjében penészspórák vannak. Ez főleg rosszul szellőző, párás levegőjű helyiségek esetében fordulhat elő, mint amilyen a legtöbb lakásban a fürdő vagy a konyha. A penész az emberi egészségre is káros, allergiás reakciót, köhögést válthat is. Mindent összevetve a penészes fal teljes tünetmentesítése még egy alapos és szakszerű kezelést követően sem mindig garantálható hosszú távra.


További hasznos ötletek az otthonteremtéshez és a felújításhoz. Az állandó cirkulációnak köszönhetően – zárt ajtók és ablakok mellett is - cserélődik a levegő és a házban a levegő optimális páratartalma természetes módon tartható fent.

Az ózon nem csak a látható penészt és penésztelepeket pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a penészspórák szaporodását, és megszünteti a penészgombaspórák egészségre káros hatását. Az olyan panaszokat amelyek nem merítik ki a betegség fogalmát -kal magasabb arányban jelezték azoknak a gyermekeknek a szülei, akik penészes lakásban éltek, de a depressziós vagy, neurotikus, panaszok kockázata is -al magasabb volt. Ezeket a százalék értékeket erős matematikai-statisztikai összefüggések támasztják alá. Arról már nem is beszélve, hogy ezek az.


Sziasztok, Nálunk is sokáig gondot okozott a penész, a levizesedett túl jól záró ablakok, a hideg falakon lecsapódó pára. Nem csak a látvány miatt, de az egészségre káros hatása miatt (kisfiam erős allergiája) is sürgősen egy hosszútávú megoldást kellett keresnem. A neten találtam rá a Trotec páramentesítő gépekre.


Ha jól megfigyeljük a jelenséget, akkor látható, hogy két fő területen szokott jelentkezni a penész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések