2019. augusztus 12., hétfő

Padlásfödém

Amennyiben épületünk legfölső födémszerkezetének magastetőt építünk, viszont az így kapott belső teret nem szeretnénk kihasználni huzamos emberi tartózkodásra, ez esetben alakítunk ki padlásfödémet ill. A szigetelő lapok lerakásához nem kell mestervizsga, csak egy kis gondosság. A beépítetlen padlástér átszellőztetett, ezért nincs szükség külön páravédelemre. Nem hasznosított tetőterek esetén nagy lehűlő felületet jelent, így jelentős hőveszteséget okoz a nem szigetelt padlásfödém.


Ez ugyanakkor a legegyszerűbben, leggyorsabban szigetelhető épületszerkezeti elem.

A legegyszerűbb megoldás a könnyű, de jó hőszigetelő képességű üveggyapot tekercsek elhelyezése, lehetőleg. Padlásfödém szigetelése utólag üveggyapottal. Az üveggyapot az tekercse és táblás kiszerelésű is lehet. Náluk még figyelni kell arra, hogy idővel vízszintes helyzetben, 1-cm-t összemehet, veszíthet a vastagságából így célszerű vastagabb szigetelést használni. Ilyen esetben a padlásfödém utólagos szigetelésére például az Austrotherm Padlap nevű terméke alkalmazható, aminek segítségével a födém hatékonyan, gazdaságosan, házilagosan is szigetelhető, és a padlás tárolási funkciója is megmarad.


A födém hőszigetelése nemcsak télen, hanem nyáron is jó szolgálatot tesz. Ebben a videóban megosztok pár észrevételt mire kell feltétlenül odafigyelnünk, ha kőzetgyapottal vagy más szigetelőanyaggal dolgozunk tetőtérben vagy könnyűszerkezetes épületben. A födémszerkezetek a vízszintes teher­hordó szerkezetek egyik legfontosabb elemeiként több feladatot is ellátnak.

Az Ezermester Magyarország legrégibb és legnépszerűbb általános technológiai magazinja. Gépek, szerszámok, technológiák, építés, kert, újdonságok. Nincs ez másként a házunkban sem, a meleg egy egyenletesen szigetelt házból legszívesebben a tető irányában távozna. Ezért fontos, hogy a padlás, tető jobban legyen szigetelve, mint a fal.


Régi épületeknél a padlásfödém hőszigetelésével, egyszerűen és gyorsan érhetünk el jelentős javulást és energiamegtakarítást. A STEICOtop lépésálló fagyapot hőszigetelés nagy előnye, hogy saját kivitelezésben is elvégezhető, kasírozott felületének köszönhetően nem szükséges már burkolni. A Szórt purhab szigetelés alkalmazható: padlásfödém , tetőtér, lapos tető, hullámlemez és hullámpala víz és hőszigetelésére.


A képgalériában mindenki megtalálja az igényének megfelelő képet. A szigetelés nagy előnye a régi szigetelőanyagokkal szemben, hogy egybefüggő, illesztés és toldásmentes. A felfelé hűlő födémek jellegzetes példája a zárófödém, illetve padlásfödém. A szerkezet kialakítása attól függ, hogy milyen igénybevétel várható a hőszigetelt oldal felső felületén. A sziga-tech megjelölés, mint nemzeti védjegy illetve a honlapon található képek, leírások, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után.


Az oldalon feltüntetett árak bruttó ÁFA-s árak. Az akcióban szereplő termékek nem minősülnek konkrét ajánlatnak, az esetleges tévedésekért, elirásokért felelősséget nem vállalunk és a változtatás jogát fenntartjuk! Szigetelőanyag termékeink környezetbarátok, energia takarítható meg alkalmazásukkal és fenntartható, élhető jövőt biztosítanak számunkra. Nehezen megközelíthető padlástere utólagos hőszigetelésére is használhatja.


A meleg levegő felfelé áramlik, a hő fölfelé terje ezért egy négyzetméterre vetítve a födémen, a tetőn keresztül távozik.

A padlásfödém hőszigetelés kiváló megoldása. A Webinsulation Kft Magyarországi forgalmazója a befújható nem éghető kőzetgyapotnak. A befújható speciális kőzetgyapot szigetelés ,egyik legnagyobb szállítója a magyar építőipari piacon. Ezt abban az esetben javasoljuk, amikor a padlást tároló helységként használja, így nem szökik el a meleg a lakótérből (vagy nem jut be a nyári meleg a padlásfödémen keresztül), és ezzel csökkentheti az energiaköltségeit. Már tervezgettem, hogy írok Önnek, mert padlásfödém szigetelésben gondolkodom.


De a mostani levelével megelőzött. Tavaly költöztünk egy kertesházba, (ilyen tél után nem sok meglepés érhet, szerintem:)) De összeségében a házzal semmi gond nincsen. Ez a beköltözésünk óta összesen 1-os energiacsökkenést jelent!


A hőérzet, a hőkomfort remélhetőleg még nagyobb léptékben javul. A fújható szigetelés egy új technológia, egy speciális, ultrakönnyű kőzetgyapottal (mely nem éghető, kiváló hő- és hangszigetelő) szigeteljük le a házát. Sor kerül a nyílászárók cseréjére, LED.


Tartós, tűzbiztos megoldások hőszigeteléshez, hangszigeteléshez és gépészeti szigeteléshez a világelső kőzetgyapotgyártótól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések