2018. december 10., hétfő

Parafa ragasztása falra

Vastag parafatapéta vagy parafa mennyezetre történő ragasztása esetében a felhordás egyoldalasan a lapra is történhet. A burkolatot a ragasztó felvitele után kb. Mi pár hete ragasztottunk a falra parafa tekercset.


Ez olcsóbb, viszont nagyon vékony is. Lehet kapni hozzá való ragasztót, amiből elég sokat kell venni. Azért nem érdemes rajta spórolni, mert mi nem kentük le a tekercset teljesen, csak itt-ott bekentük és úgy feltapsztottuk.

Jó is volt egy darabig, de mivel a parafa. Egyszerű felragasztani. A kontaktragasztás lényege, hogy mind a parafafelületet, mind az aljzatot puha hengerrel, a gyártó által ajánlott, parafához való kontaktragasztóval be kell vonni, majd rövid száradási idő után beilleszteni, és gumikalapáccsal finoman megütögetni. A többek között szigetelésre is használt anyag jó tulajdonságait továbbgondoltam, és elhatároztam, hogy ha már maradt némi ragasztó, akkor feldobok a falra egy csík parafát.


A fal – vagyis egészen pontosan egy szekrény oldala – úgyis ronda, sokat rontani rajta már nem lehet. This feature is not available right now. Please try again later. Get without the ads.


Skip trial month free.

Find out why Close. Parafa ragasztása MESTER MESTER. Unsubscribe from MESTER MESTER? Ha a ragasztás olyan térben történik, ahol a lap nagyon száraz levegônek vagy nagyon magas. Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik munka előtt irgalmatlanul berúgtunk, és csak másnaposan vettük észre, hogy a padló helyett véletlenül a falat parkettáztuk le.


Előfordulhat, hogy a parafa kiváló fizikai tulajdonságaira szükség van, de maga a parafa mint díszítőelem nem használható. A natúr agglomerált, erősen tömörített, teljesen sima, 1-mm vastagságú parafalapok a teljes felületükön való felragasztás után minden további előkészítés nélkül falfestékkel festhetők. A falak ragasztása során figyelembe kell venni a parafa természetes eredetét. Ennek az anyagnak a szerkezete olyan, hogy képes elég könnyen elszakadni, így nem tud emelni a lapokat a sarkok felett, mert elszakadhatnak, az ujjaid között maradnak.


Az egyenletesen, pontosan és aprólékosan elhelyezkedő levegő-cellák biztosítják a parafa részére a kiváló hőszigetelő tulajdonságot. A ragasztható változat padlófűtésnél is alkalmazható. A textiltapétáknak és a parafa tapétának is jó hangszigetelő tulajdonsága van, ahhoz képest, hogy nem vastagok. A textiltapétát géppel szórják fel a falra , nagyon jól néz ki a végeredmény, de jelentős rumlit okoz, amíg elkészül, és teljes ki-bepakolást igényel.


A nedvességet nem engedi át, hát nyilván ezért készül a világ parafa -készletének százalékából borosüveg dugó. A parafatapéta tekercsben szinte minden. A mi gyűjtögetésünk akkor indult, amikor egy külföldi oldalon egy remek, parafadugókból kreált. A falburkolatok természetes és préselt parafából készülnek.


A hátsó réteg egy vegyes parafa rostlap (szelektált granulátumból préselik össze), a felső oldalra egy dekoratív lap kerül, mely megnyugtató, természetes hatást kelt. Eladási áraink forintban értendők és a készlet erejéig érvényesek.

Jellemző felhasználási terület a tükör ragasztása , csempék, küszöbök ragasztása , de alkalmazhatjuk fémet fémre, fémet üvegre, kerámiát fára történő ragasztásra is. Ragasztók vásárlása és rendelése az OBI-nál. Kérjük, ismerkedjen meg Ön is parafa burkolatainkkal, győződjön meg a parafa lenyűgöző tulajdonságairól, és ismerje meg számtalan alkalmazási lehetőségét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések