2018. április 25., szerda

Penész eltávolítása házilag

Penész eltávolítása Így kell eltávolítani a penészt: attól is függ, hol jelent meg! Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell.


A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. A szódabikarbóna tulajdonképpen.


Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni?


Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet! Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess.


A vény nélkül kapható gyógyszerek (Canesten, stb.) még a bőrgombával csak-csak elbánnak, a jóval makacsabb körömgombával a legtöbb esetben már nem tudnak megbirkózni. Jó hír a betegségben szenvedőknek, hogy a körömgomba házilag is gyógyítható, egészen egyszerű, olcsó alapanyagok segítségével. A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted. Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát. Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.


Klór: A kereskedelmi forgalomban kapható penész elleni szerek is klór tartalmúak, ezeket általában spray formában árulják, így könnyen a kezelendő felületre lehet őket permetezni. De házilag is könnyen készíthetünk ilyen szert, ha egy spriccelős flakonba 1:arányban hipót és vizet öntünk. Hátránya, hogy nem minden. Vízkő és penész ellen is ecettel Ha csúnya vízkő borítja a kádat, a csempét vagy a csapot, esetleg penészfolt jelent meg rajta, keress elő egy palack ecetet. Hatékony vízkőoldó, ráadásul fertőtlenít is, így egyszerre lesznek tiszták és csillogóak a felületek a fürdőben.


A mindennapi mosdótakarításhoz ne vegyél. Ahogy ígértem, jöjjenek a megoldást jelenő házi praktikák a penész ellen! A legolcsóbb megoldás a megelőzés. Mivel tudjuk, hogy a tartósan magas páratartalom miatt alakul ki a penész a lakásban, így a megoldás kézenfekvőnek tűnik: csökkenteni kell a páratartalmat! A korszerű házak tervezésénél manapság már.


Sokan a sósavra esküsznek, de már kaphatóak, korszerű penészgátló és eltávolító készítmények is. A mosógépben használjunk ecetet és a legmagasabb hőfokon mosassuk át a gép belsejét. Aki érzékeny rá, csak maszk.


Egész sokféleképpen megoldható házilag is, de ezekre a házi praktikákra nincs garancia. Ha a penész valamivel komolyabb formájával van dolgunk, nincs más megoldás…újra kell festeni a felületet. A hagyományos beltéri falfestékek nem valószínű, hogy megoldják a problémánkat, éppen ezért speciális festékkel érdemes. Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. A falról hogy lehet a penészt eltüntetni?


A teafaolaj hatékony, természetes gombaölő szer – az orvoslásban is használják – kiváló fegyver a penész ellen. A fürdőszobában vagy a konyhában felbukkanó penész ellen úgy vetheted be, ha egy evőkanálnyit alaposan elkeversz két deci vízben, majd az így nyert oldattal befújod a penészes területet. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen?


Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas. Ezzel az erővel a mosógépben soha nem lehetne penész , mivel a mosóporok nagyrészt sóból állnak. A konyhasó pláne nem csinál semmit. A súrolással pedig - ha ügyes az ember - még tovább kergeti a spórákat a levegőbe.


A fa felületeken jelentkező penész eltávolítása házilag mosószeres oldattal és vízzel történik, miután áttöröltük száraz ronggyal. Ha ezután nem tűnik el a penész , próbálkozhatunk finom smirglipapírral vagy szalagcsiszolóval. Ha mélyen a fába szivárgott a penész , megfontolandó az érintett darabok kicserélése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések