2018. április 19., csütörtök

Bútorlap festése

A szekrény kezeléséhez a bútorviaszt körkörös mozdulatokkal bedörzsöltem egy pamutronggyal, majd kb. Mielőtt bármit is írok Annie Sloan festékéről, szeretném, ha tudnátok, hogy minden előzetes ijesztgetés ellenére, ha nagyon akartok, tudtok laminált bútort festeni. Erre a magyar bloggerirodalomban is számos példa aka a spanyol viasznak már gyára van: 1. Használhatjátok az.


A régi műgyanta felületű bútorok festése előtt, a műgyantát el kell távolítani. Vannak erre trükkök, meg különböző egyvelegek, de hosszú évek tapasztalata az, hogy mégiscsak a csiszolás a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a nem kívánt felület eltüntetésének.

Meguntad a laminált bútorod színét? Költséghatékony és egyszerű megoldást keresel, amivel saját ízlésedre alakíthatod? A bútorfestést neked találták ki ! A laminált bútorok ma már szinte minden otthonban megtalálhatóak, hiszen viszonylag olcsón hozzájuk lehet jutni. Ezek a darabok ugyanakkor nem kifejezetten az igényes megjelenésükről híresek… Mit lehet tenni.


Régi bútor festése csiszolás nélkül LATEX festékkel – Bútorfestő tippek 3. Az olcsó, egyszerű laminált, furnérozott bútorokat is lehet festeni, sőt, a műgyantával ellátott bútorokat is bátran átfesthetjük, csak a megfelelő eszközökre és ízlésre van szükségünk. Két éve írom ezt a blogot.

Körülbelül, másfél éve pingálgatom a bútorokat, kezdetben csak a magam örömére, mostanában pedig másokéra is. Egyre több levelet kapok különböző kérdésekkel és egyre kevesebb időm van megválaszolni ezeket a leveleket egyenként. Bútor festése professzionális módon.


Tudd meg, hogyan lehet bútort festeni profiként! Először távolíts el minden gombot és fogantyút, és kissé csiszold meg a felületet közepesen durva csiszolópapírral. Játszhatunk a színekkel, anyagokkal, textúrákkal, feldobhatjuk a semleges színekre festett enteriőrt színes elemekkel, bútorokkal vagy éppen ellenkezőleg, színes falak közé semleges bútorokat tervezhetünk – nézzétek végig a képet és mentsétek el az ízlésetekhez legközelebb álló variációkat az ötletgyűjteményetekbe. Ugyanakkor ez a festéktípus nagyon hamar megszára ezért hogy szép egyenletes legyen, festékszóró pisztollyal kell.


Nézd meg a Pentart videóját a magasfényű Dekor zománcfestékről, melyet elsősorban bútorfestéshez ajánlunk, de egyéb felhasználáshoz is adunk szuper ötleteket. Ezért már a csiszolás során nagyon oda kell figyelni, hogy tökéletes munkát végezzünk. Az mdf bútorlap festése során ugyanis kihangsúlyozódnak a legapróbb hibák is, amelyek a csiszolás során keletkeztek.


A festéshez pedig ajánlatos festékszóró pisztolyt alkalmazni, amely egyenletesen ossza el a festéket a bútorlapon. A laminált és bútorlap frontú konyhák festése sem tabu, ehhez itt találtok. Egyedi vászontáska őzikés krumplinyomda mintával házilag. Ebben a bútorfestési leírásban egy. Hiszen az MDF ajtók festése napjainkban egy nagyon elterjedt festési.


Mivel az MDF az egy préselt lemez. Nem kell, hogy csöpögjön a henger, de mindenképpen juttassunk a bútorlap teljes felületére elegendő mennyiséget a lazúrfestékből.

A lazúrréteget azonnal kezdjük el az oszlatóecsettel teli húzással áthúzni: az ecsetet nyomjuk rá a felületre, és tartsuk majdnem teljesen merőlegesen. Laminált bútorok festése házilag Sokan érdeklődtetek tőlem, hogy laminált bútorokat, hogy lehet festeni házilag! Nagyon sokan állítják, hogy laminált bútort nem lehet házilag festeni, pedig ez nem igaz!


Tudom, mert én már festettem és n. A lakásunkban - bármekkora legyen is az - a statisztikák szerint a konyhában töltjük a legtöbb időt, ezért a funkcionalitáson és hatékonyságon túl az esztétikusság is igen fontos szerepet játszik. A konyhabútor sokszor a lakás legfőbb látványeleme, a konyha egyik leghangsúlyosabb design eleme pedig a munkafelületek és a konyhapultok burkolata. Házprojekt: a konyhaszekrények festése.


Ezzel a poszttal már régóta adós vagyok, szeretném leírni a tapasztalataimat konyhaszekrény festés-ügyben. Bár a szekrények újonnan készültek, a festés a szállítás során sajnos több helyen sérült, illetve fényesebb volt mint, amit szerettem volna, így újra kellett őket festenünk. A vastagság sem okoz problémát 8-60mm-ig bármilyen vastagságú anyagot tudunk élzárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések