2018. április 27., péntek

Penész a sarokban

Jelenléte az állandó dohos szag, a csúnya fekete, zöld foltok mellett súlyos egészségügyi problémákkal is járhat. Penészallergiáról bővebben itt. Mert ha csöpög a csap, vagy ha egy-két helyen lejött a festék a falról… hát ez se egy leányálom, de nem kelti azt a zsigeri viszolygást, mint a sarokban észrevett penész.


Egy aprósággal megszüntethető! A legjobb szakemberek tudják, hogy akkor végeznek jó munkát, ha a legkisebb apróságokat is profin megoldják. Ha ugyanis nem fordítanak figyelmet a részletekre, a lakástulajdonos hamarosan azt veheti észre, hogy szivárog a víz a zuhanyzóból, repedezik a terasz vagy az erkély burkolata, penészesednek a sarkok a. Ha van valami, ami egy csapásra élvezhetetlenné teszi otthonunkat, hát akkor az a penész a sarokban. Ez azonnal elrontja azt a friss és higiénikus légkört, amelyre mindannyian vágyunk.


Elvégre az allergiás, asztmás tünetek veszélyét hordozó lakásban senki sem érezheti magát igazán jól. Bár tény, hogy a már megjelent penész nagyon gyorsan továbbterje így nem árt mielőbb eltüntetni, újra felütheti a fejét, ha a lakásban túl nagy a páratartalom, nem elegendő a. Sokan nem nagyon foglalkoznak a penésszel, számukra csak esztétikai problémát jelent, ha jól látható sarokban telepszik meg. Alkalomadtán letörlik egy ronggyal, esetleg ráfújnak valami penészölőnek elnevezett szert.


Pedig a penész egészségkárosító hatású lehet. Nálunk a konyhaszekrény teteje felett (fotó!), a sarokban már többször alakult ki penész a falon. Lepucoltam, átfestettem és vártam a hatást. Egy darabig nem is volt gon de aztán ugyan azon a helyen újra megjelent az idegesítő penészgomba!


A szigeteléssel és az új ablakokkal egy zárt, becsomagolt épületet hoznak létre, amely ugyan olcsóbban fűthető, de a kevesebb fűtés éppen abból adódik, hogy már nem. Apró pettyekből álló több tenyérnyi foltok a falakon és a sarokban - ez minden háziasszony rémálma. A lakók csak akkor szellőztetnek, amikor már nagyon-nagyon muszáj. A páratartalom kicsapódik a hideg falon, sarokban , a penész életfeltételei már megvannak. Folyamatos, rendszeres szellőztetésre lenne szükség, ez viszont megnöveli a fűtés költségeket, hiszen az ablakon meleg levegő távozik.


Rémálopenész a sarokban Nem csak a látványt rontja, ha megjelenik a penész a sarokban , hanem súlyos egészségkárosító hatása is van, ezért mielőbb. Gurubi Zsolt, páramentesítő szakértő a Páramentesítőt szakértőtől sorozat 3. A fürdőszobában a nedves hajlatokban – pl. Csakúgy, mint a mosógép belsejében, vagy olyan helyiségben, falon ahol a ruha szárad (vagyis nagyon megnő a páratartalom). Ha sajton van, remek, ha a sarokban már kevésbé.


Mit lehet tenni, ha az első télen kiderül, hogy a hiperszuper újépítésű lakásnak bizony ócska a szigetelése? Töltsön le Dohos stock képeket a legjobb stock fényképészet ügynökségnél elfogadható árak kiváló minőségű, prémium, jogdíjmentes stock fotók, képek és fényképek milliói. A penész mindig a páralecsapódás következménye.


Fűteni nem szerettek, eredmény tiszta penész mindenütt lakás. De, ha már jelentkezni is kezd a penészedés , akkor is sok mindent tehetünk, pl. Ezzel ugyanis segítünk megelőzni a penész kialakulását. A szivárgásokat szintén kezelni kell.


A legtöbb háztartásban található penész fekete, zöld vagy sárga – látható és érezhető is a jellegzetes szaga. Családi házakban gyakori jelenség, hogy valamelyik hidegebb sarokban felüti a fejét a penész. Ez egy igen kellemetlen jelenség. Az adott falfelület sötét színű lesz, amely dohos szagot áraszt magából. A tél és a hideg idő kezdetével, a házak zöménél valamilyen kicsi formában is, de általában jelentkezik a penész.


Ezt vagy beismerik, vagy nem, a helyzeten nem változtat. De miért vizesedik és penészesedik a fal? Sokan erre azt válaszolják, hogy akiknél penész van, ők nem szellőztetnek eleget. A valós ok a fizikában van! Rothadó falak, málló vakolat, penész , falból kieső darabok, szemét a sarokban , lehasznált bútorok.


Ilyen állapotokat talált az RTL Híradó stábja a kalocsai kórház tüdőgyógyászati osztályán, ahová rejtett kamerával mentek be, miután a neten terjedni kezdtek egy bajai férfi itt készített fotói. Tudtommal a penész a sarokban azért keletkezik mert a fal hűvös és a meleg levegőből ott csapódik ki a pára (harmatpont). Ha Én légmentesen fől rakok egy szigetelést belülre (4.emeleti lakás kívül jelenleg nem megoldható) akkor a hideg fal és a benti levegő között nem keletkezik pára? Nálunk is visszajött a penész , sajnos ilyen esetben nem lehet sok mindent tenni.


A szavo meg max perc szellőztetés után elillan anélkül, hogy bármilyen káros hatása lenne, annak ellenére hogy még érzed a szagát. Sajnos büdös még egy ideig, de a penész belélegzése károsabb, főleg egy kisbabának. A párás sarokban is megjelenhet a penész. A régiség, egy letűnt korból visszamaradt ódonság, ma már használhatatlan dolog. A regény nyelvezete tele van a letűnt korok ma már érthetetlen penészével.


Az egykor ünnepelt politikai könyvek penészére ma már senki sem kíváncsi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések