2017. október 19., csütörtök

Penész veszélyei

A rejtett penész búvóhelye a lakásban elvégzett mintavétel segítségével könnyen azonosítható, így a felújítást ezután közvetlenül a probléma forrásának helyén kezdhetjük meg. Megoldásként elképzelhető, hogy a magas páratartalmat kiváltó műanyag - és egyben párazáró tulajdonságú - beltéri falfestéket kell. Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak.


Ha lehet, minél kevesebb időt töltsön penészes környezetben! Egyes „ nassolható ” termékek, különösen a pisztácia, földimogyoró, szárított gyümölcsök között gyakrabban megtalálható a magas mikotoxin tartalom, melyekre néha a szokásostól eltérő, töpörödött, rossz ízű, elszíneződött darabkák, magvak is felhívják a figyelmet. Az oldal a penész kialakulásának okait, megjelenési helyeit veszi számba, segítséget nyújt a penészedés megelőzéshez, illetve a már kialakult penész kezeléséhez: penészölő, penészmentesítő szerek, penészedésgátló megoldások, páramentesítők, és az ezekkel foglalkozó cégek, vállalkozások linkjei szerepelnek az oldalon.


De a penész bizonyítottan felelős lehet a bőrproblémák, a depresszió, néhány szív- és érrendszeri kórkép, illetve csont- és ízületi megbetegedésekért is. A legveszélyeztetettebbek a gyermekek, főleg az újszülöttek, hiszen a penész nemcsak allergiát okoz, de a többi allergénnel szemben is túlérzékennyé tesz. A gomba bontja az építőanyagokat (festékek, tapéták, textíliák, faanyagok stb.), kedvező feltételeket teremt a további bomlási jelenségeknek. Amint a körülmények kedvezőek számára, megtelepedik és agresszív módon szaporodik! Fűtési szezonban a jól szigetelt házak páratartalma lényegesen megnő, ami szinte biztos penészesedéshez vezet.


A bőrünkre kerülve, vagy belélegezve egyes penészgombafajok toxinjai irritáló hatást váltanak ki. Pedig a közvetlen környezetünk, a lakásunk, sőt, a hűtőnk is teli van penészgombával. Ennek bizonyítására remek módszer, ha egy darabig megálljuk, hogy ne dobjunk ki valami ételmaradékot, és az pár napon. Magyarországon is sok gondot okoz a penész , még ha nem is akkorát, mint Amerika egyes részein. Nálunk nem a könnyűszerkezetes épületek felelősek, hanem a lakások egyéb tulajdonságai: Elsősorban amiatt alakul ki penész , mert rosszul vannak szigetelve a lakások, illetve amikor műanyag nyílászárókat tesznek be, a lakás szellőzése megszűnik.


Veszélyes allergén a lakásban: a penész A lakóházak tervezési, kivitelezési vagy karbantartási hibáiból fakadóan penészgomba mind az új, mind a régi épületeknél közel azonos arányban fordulhat elő. Jó tudni, hogy a látható penész csak a jéghegy csúcsa, hiába vágjuk le a kékes-zöldes részeket, a penészgomba-fonalak teljesen behálózzák a kenyeret. A zacskóból sem érdemes a látványra még elfogadható szeleteket elfogyasztani, ugyanis a zacskó tele van a gombaspórákkal. A penész veszélyei. Salmonella, Staphylococcus, patogén Coli-törzsek) tartalmazó étel, élelmiszer fogyasztását követően hosszabb-rövidebb lappangási idő után alakul ki.


Clostridium Botulinum toxinja. Vagy csak a penész és egyéb gombák, amelyek a nedves, salétromos falak következményei? Régi házat vettünk meg, természetesen utólag derült ki, hogy gond van a téglákkal.


Egyelőre csak annyi pénzünk volt, hogy belül injektáltattunk szigetelőanyagot és párologtató. Az ecetes takarítás veszélyei. Azért is népszerű mert sokoldalú és olcsó szer.


Rengeteg helyen bevethető, sokan elképzelni sem tudják nélküle pl. Megjelennek a penész gombák a falakon, a repedésekben, a nedves foltokon és ha egyszer befészkelték magukat nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Hosszú távon kiválthat allergiás tüneteket, légzőszervi betegséggel küzdőknél súlyosbíthatja a betegség. Az otthon veszélyei : a penészgomba A levegő minősége meghatározó tényező a belső környezet minőségének megítélésében, ennek ellenére gyakori panasz a penészgomba megjelenése a lakásban. Hogyan előzheted meg a megtelepedését?


Ha meg akarunk szabadulni tőle akkor nem elég ha csak a penésztelepeket tüntetjük el, a spórákat is el kell pusztítani, mert e nélkül a penész hamar újra megjelenik! A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos.


Egy mikrobiális szennyezés legbiztosabb jelei metilfurán, dimetil-diszulfi oktán 3-ol, oktanol és metil – 1- butanol. Kevésbé speciális jelei a hexanon, heptanon, 1-butanol és izobutanol, mert ezek építési termékekből vagy festékekből is gázként kikerülhetnek. A szoba külön légtér, az előszoba ,konyha,fürdő csak toló ajtóval elválasztott Kérnék egy árajánlatot szereléssel együtt.


Most gondolkozom a thermoshil penész mentesítő festésről is. Köszönöm előre is a tájékoztatást. A tél veszélyei A téli kihűléses halálozások gyakran nem az utcán, hanem az elégtelenül fűtött lakásokban következik be.


A rosszul szigetelt épületekben az idős nyugdíjasoknak túlságosan költséges a komfort fenntartása, ami akár az életükbe is kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések