2020. február 20., csütörtök

Telibe glettelés

A telibe glettelés a falfelület alulról felfelé történő teljes átglettelését jelenti. A sarkok gletteléséhez, úgynevezett saroksimítót használunk. Az otthoni gletteléshez ajánlom figyelmetekbe a Poli-Farbe Corso. Miután beszereztél minden szükséges dolgot, a takarófóliával borítsd be azt a részt, amit a piszoktól, portól és a glettől szeretnél megóvni. A glettelés menete.


Ezt innen nagyon nehéz lesz megállapítani :) nem értettem pontosan a levél minden részletét, (a technológiai sorrendet), a mélyalapozót a festés előtt ( glettelés után, is) telibe az egész falon kellene használni. Ha így volt, és az első réteg foltos, az még nem a világ vége. Persze attól függően, hogy miért foltos. A legmagassabb esztétikai igények kielégítésére csak a különleges glettelés biztosít minőségileg megfelelő felületet, amely azonban nagyon igényes munkát és különlegesen finom glettanyagot igényel.


Ennél már az optikai hibákat alig lehet észrevenni, és csak nagy értékű sima bevonatokhoz szükséges felületet ad. A régi tapéta leszedése vagy a régi festékréteg eltávolítása után, a fal repedéseit, egyenetlenségeit, esetleges hibáit, régi lyukak nyomait tüntessük el. Ezt a műveletet glettel végezhetjük el, ezt nevezik glettelésnek. Ahol esetleg túlságosan is megcsiszoltuk a falat, ott gletteljük újra, hogy ismét csiszolhassunk.


A festést mindig a mennyezettel kezdjünk, először ecsettel körbehúzva a széleket. Következhet a mennyezet festése. Gépi glettelés A beton toldások, szintkülönbségek kiegyenlítése csiszoló géppel. A csiszolt betonfelület betonkontakttal alapozásra kerülnek, majd a rosszabb betonfelületeket gipszes vakolattal szintbe gletteljük. Ezután következik a glettanyag felhordása és simitása.


A vakolat felhordása és száradása után a kiálló. Lakás festése során kihagyhatatlan lépés a glettelés , időnként csak javítunk, de néha teljes falakat, mennyezetet kell átglettelnünk. Ennek a munkafolyamatnak az elsajátításában szeretnénk segítséget nyújtani a cikkünkkel.


Természetesen ez tényleg szakmunka, amit a festők is hosszabb idő alatt sajátítanak el, de ez ne. Keverjük a vízbe a glettet, amíg vajszerű állagot kapunk. Mindig a vízbe tegyük a glettet és ne fordítva.


Törekedjünk arra, hogy sima és csomómentes masszát kapjunk. Fóliázzuk le a mosdót,. Azt szeretném kérdezni, hogyha a felületet telibe kell glettelni, mélyalapozni glettelés előtt vagy glettelés után kell? Sőt, nedvszívó képességgel bíró felületek festés, illetve műgyanta alapú vakolat bevonás előtti alapozásra. Es fehlt: glettelés.


Mélyalapozó , ilyen sok örömet még. Ehhez használjunk minél finomabb csiszolóvásznat és kézi csiszolót. Glettelés után a felületet csiszoljuk át. Figyeljünk arra, hogy a csiszolóvásznat egyenletesen nyomjuk a felületre. A csiszolásra telibe glettelés és javítás során is szükség van, mégpedig azért, hogy a felület sima legyen.


Ez a munkafolyamat nagy. Miért fontos, hogy megted amit tudsz? A jelenlegi helyzet mindenkit új kihívások elé állít, miközben az látszik, hogy egy csomó mindent csak közös erőfeszítéssel vagy helyi szinten tudunk megoldani. Tiszta munkát végezzen! Két keverés között alaposan mossa el az edényt és a szerszámokat, nehogy megkötött gipsz vagy egyéb szennyeződés kerüljön a következő adagba.


Ezt kisebb hibáknál glett-tel, nagyobbaknál gipsszel szokás elvégezni. A szobafestők talán legalapvetőbb tevékenységi köre ez. Azonban mielőtt árajánlatot kérsz egy szakembertől, jó ha tudo mikre kell figyelni, mik a piaci árak. Szobafestés árak , mesterek és tudnivalók.


Pillanatok alatt megtudhatjátok, miként kell bekeverni a glettet és hamar eltűnnek a kisebb lyukak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések