2017. november 6., hétfő

Fabrikett tulajdonságai

Fabrikett tulajdonságai. A fabrikett tulajdonságai és minősége változó. Alapvetően kizárólag fa az alapanyaga, mesterséges kötőanyagot nem tartalmaz.


Alacsony a nedvességtartalma, a fáénál nagyobb a sűrűsége és magas a fűtőértéke. A melléktermékek újra felhasználása eleve környezetkímélő gyártási folyamat, hiszen nincs szükség újabb fák kivágására.

A BIO FABRIKETT ELŐNYEI A SZÉNHEZ KÉPEST: -Bio fabrikett elégetése esetén nem képződik nagy mennyiségű, semmire sem használható salak az égés után, mivel mindössze kb. A bio fabrikett energiatartalma megegyezik a barnaszénével. Tűzifa, brikett , kályhák, kandallók, tűzifa kedvező áron! Hogyan használjuk a fabrikettet. Fontos az is, hogy kísérletezgessünk vele, hiszen.


Kedvező tulajdonságai miatt kitűnő alternatíva a szén, koksz és a tűzifa kiváltására. RUF fabrikett tulajdonságai – Árvai Fatelep.

Kötőanyag nélkül, préseléssel állítják elő. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. Legjellemzõbb általános tulajdonságai : természetes alapanyagokból (faporok, faforgács, faapríték, erdõgazdasági melléktermék) készül idegen kötõanyagot nem tartalmaz nedvességtartalma kicsi ( körüli), ezért könnyebben és jobb hatásfokkal ég, mint a hagyományos tûzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté.


Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A környezetvédelem, a hulladék újrahasznosítás, a természetes anyagokból való dolgozás és a kényelmi szempontok is a fabrikett mellett szólnak. Az egyenletes égés, és alacsony hamutartalma is vonzó választássá teszi. A bükkfa fabrikett viszont egyesíti magában ezeket az előnyöket, hiszen faforgácsból kötőanyag nélkül préseléses eljárással készül.


Hagyd égni a briketteket addig, míg összeomlik a torony (mint a képen). Ha ez megvan, akkor zárd el teljesen a levegőt alul és ha van felül pillangó szeleped a füstcsőnél (kémény előtt), azt is elzárhatod. Ezzel ellentétben a fabrikett alapanyagai (a fafeldolgozó ipar melléktermékeként keletkező keményfa darabkák, forgácsok, fűrészpor, stb.) kifogástalan minőségű faanyagok melyek nedvességtartalmát (a brikettgyártást megelőző alapanyag előkészítő szárítás során) - -alá csökkentik!


Ezzel megakadályozható a gyors leégés, és a brikett így sokáig fog izzani! Kiváló minőségű magyar fabrikett ! Fűtsön olcsóbban és környezetét kímélve! BIO fabrikett versenyképes áron.

Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különböző fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A BIO FABRIKETT környezetbarát, 1-ban természetes alapanyagból (gyaluforgács, keményfa fűrészpor) készül, ragasztóanyagot nem tartalmaz A bükkfa brikett fűtőértéke megegyezik a barnaszénével, jóval magasabb a tűzifáénál, vagyis ugyanolyan fűtőhatás eléréséhez kisebb mennyiséget kell elégetni.


Fő tevékenységi körünk a brikett gyártás. Brikettünk kizárólag műszárított keményfa forgácsból készül. Környezetbarát technológiával gyártjuk, nem tartalmaz ragasztót, illetve vegyi anyagokat.


A kiváló fütőértéke és a kényelmesen felhasználható tulajdonságai miatt egyre jobban elterjed a magánházak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések