2017. február 13., hétfő

Vályogfal

Megoszlanak a vélemények a vályog falak szigetelésével kapcsolatban. A közhiedelemben az áll, hogy a vályog remek szigetelő már önmagában is, és nincs szükség még extra szigetelésre. Menüpont vályogfal felújítás, vályogház felújítás Bejegyzések navigációja ← Visszajelzések Németh Zsolt, Pánd. A vályogház melyik.


Az egészség, a boldogság, a harmónia mindannyiunk igénye. Biatorbágy komplex szolgáltatásokat nyújtó fitness terme a Biafitness Sportcentrum olyan helyszínt kíván biztosítani vendégei számára, ahol testi és lelki felfrissülésre, a jó fizikai erőnlét megszerzésére, szakképzett csapatra és örömteli mozgásra számíthatnak.

Napjainkban a vályognak reneszánsza van a tehetősebb rétegek körében is – míg korábban kifejezetten a szegénység jele volt. Nemcsak a parasztromantika felerősödése, de az energiatudatosság miatt is fontossá vált a vályogépítészet. Ismert még a nádszövet közé döngölt vályogfal is. A nyugati keresztény európai országokkal szemben – ahol a kezdetektől fogva elterjedését a kő- és téglaépítkezés nagymértékű elterjedtsége gátolta – a vályog ősi és domináns építőanyagnak.


Salétromosfal, nedvesfal, vizes házak. Mivel egy idő után az épületek meglévő talajvíz elleni vizszigetelése már nem képes ellátni eredeti funkcióját, szükség van a házak utólagos szigetelésére. Már évek óta küszködtünk a konyhánkban a penészesedéssel, a plafon és a fal találkozásánál jelentkeztek a foltok.


Próbálkoztunk páratartalmat csökkentő sózsákocskákkal, nem vált be, még vegyszereket is bevetettünk – ami nem igazán szerencsés egy konyhában – , de ez sem használt.

A Pest megyei Pándon élő Gáspár János vályogfal -építő mester a természetes otthon, a vályogfal újra felfedezett világának gyakorlatban is jártas hírvivője és megvalósítója. A falak az emberi bőrhöz hasonlóan lélegeznek, ezért a belső mikroklíma kellemes. Nyáron hűvös, télen meleg.


Ez a meghűléses betegségek szempontjából nem közömbös. Egy-egy esősebb évszak alatt akár egy teljes fal is tönkremehet. Míg az égetett téglafalak évekig, évtizedekig (lásd Budapesten a háború óta lemállott vakolatú házakat) állnak a helyükön - legfeljebb a lakóknak kerül többe a fűtés a fal szigeteletlensége miatt - addig a vályogfal helyrehozhatatlan károkat szenved.


Ezért az emeletráépítés felvetésekor a következőkkel kell számolnunk - komoly, nagy szakértelmet igénylő és ezzel együtt sok pénzbe kerülő építészeti, szerkezeti munka szükséges. A legcélszerűbb megoldás valamilyen vázszerkezetet kialakítani, és a. Akinek tehát emléke van arról, hogy milyen kellemes hűvös volt nyáron a nagyi vályogházában, ne feledje el, hogy ezt gyakran a fák árnyékainak köszönhette! Természetesen a vályogfal jó hőszigetelő, ám nem veheti fel a versenyt a korszerű építési eljárásokkal!


A természetesség, valamint a kedvező ár is igen fontos. Napjaink lakóházai olyan helyekké váltak, ahonnan nem szívesen mozdulunk ki: időnk akár -át is beltérben töltjük. Utólagos falszigetelés Harkány. Gyakorlatilag bezárjuk magunkat mesterséges építőanyagokkal megépített, műanyaggal szigetelt, légmentesen becsomagolt otthonainkba, ahonnan a főzéssel, ruhaszárítással, zuhanyzással keletkező pára nem tud távozni. Energiatakarékossági sorozatunkban most az Alföldön segítünk spórolni 1ezer forintot.


A hőtárolás szempontjából mindig előnyös, ha egy épületbe nagy tömeget viszek be, vagyis nehéz anyagokból építem. Az emberek többsége egyetért abban, hogy a vályogház klímája kellemesebb, mint az átlagos lakásoké.

Mire érzékeny a vályog? Vályogház felújítás. Hogyan újítsuk fel? Szigetelési munkákat vállalunk az ország egész területén!


Előzetes felmérést követően árajánlatot adunk, majd elvégezzük a szigetelési munkálatokat, amelyről terméktanúsítványt adunk. A föníciaiak ismerték fel, hogy a Szantorini szigeten található vulkanikus kőzet őrölve és mésszel, homokkal és vízzel keverve vízálló habarcsot alkot – ők voltak azok is, akik ezt a technikát a teljes Földközi-tengeri medencében elterjesztették. A lakásfelújítások alkalmával egyre bátrabban gazdálkodunk a terekkel. Itt elbontunk egy falat, ott építünk egy másikat, a lakberendezési elképzeléseknek megfelelően.


Számtalan prémiumkategóriás lakás született már így a lerobbant nagyobb alapterületű lakásokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések