2016. július 4., hétfő

Mitől penészedik a lakás

Lehet régi vagy új, panel vagy családi, minden típusú ingatlant érinthet a penészesedés, attól függetlenül, hogy szigetelt vagy nem szigetelt a lakás , cserélték-e az ablakokat, vagy sem. Főleg télen szokott aktuálissá válni a probléma, ezért is vesszük most elő. No meg azért, mert sok a tévhit a penészről.


Mivel komoly egészségkárosodást is okozhat, vegyük. A nyirkos, nedves falú, penészes lakás egészségünkre gyakorolt veszélyét már régóta ismerjük. Régebbi korokban csak sejtették, manapság már tudományosan igazolt, hogy az egyes légúti betegségekben, vagy allergiás tünetekben, de az ízületi gyulladások és más megbetegedésekben is jelentős szerepe van a penészgombáknak. Ha azt gondolja, hogy nincs kedve megmászni a következő lépcsőfokot az értelmetlen penészmentesítő beruházások létráján, akkor (a bal oldalon látható kék gombra kattintva) hívjon engem, hogy megtudhassa miért penészedik , és mi lesz rá a VALÓDI megoldás! Mitől penészedik a fal és mit tegyek ellene?


Alattunk fölöttünk laknak, de senki nem tapasztalt ilyet. Nem tudom mit csináljak, mert a penésztelenítőtöl. A felső sarokban vastagon áll. Saját bőrömön tapasztalhattam meg ennek egyik.


Miért penészesedik a fal? Gyakori probléma, hogy régebbi épületek szigetelése, ablacseréje után penész jelenik meg a szobákban. A penészesedés ronda, és a penészgomba spórája az egészségre is nagyon káros. A kanapé és a szövetek megmentője.


A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Leginkább a konyhabútort kéne kihúzni, és megnézni, hogy mitől penészedik. Az is lehet, hogy csak túl közel van tolva a falhoz, így nincs megfelelő légrés közte és a fal között, nem tud normálisan szellőzni. Na és persze szigetelni sem árt, mert az olyan helyekre szeret lecsapódni a pára, ahol hideg a fal, ilyen helyeken kezd a penész is kialakulni.


Ha megfelelően ki van fűtve a lakás , tisztességgel szellőztetve van és megfelelően szigetelve, akkor penész nem fordul elő a lakásban. A lakás levegőjének nedvességtartalmát alatt tartsuk. Olyan helyen legyen az lakás , üzem, egészségügyi intézmény stb. A fal penészesedése jelentkezhet az épület rosszul szigetelt részein (hőhíd), párás helyeken (fürdőszoba, üzemi konyha), rosszul. Gurubi Zsolt, páramentesítő szakértő a Páramentesítőt szakértőtől sorozat 3. Hőcserélős szellőztető gép, ventilátor, légcsatorna elemek a webáruházban.


Tájékozódjon penészesedés, passzívház és más Zehnder lakásszellőztető témákban. Eladó-kiadó lakás , ház, iroda, üzlet. Találja meg gyorsan álmai ingatlanát! Több mint vcalón túl vannak locsolva a virágok.


Ezért inkább a cseráp alatti tálba öntsd a vizet, és ne a virágföldre. Azt, hogy komoly-e a bajunk vagy nem, ne mi döntsük el, de magunk és családunk közérzetét bizton karbantarthatjuk, ha megfogadjuk vagy olykor használjuk az elkövetkezendő oldalakon olvasható jó tanácsokat, recepteket. A lakás fiatal tulajdonosai külföldön élnek és dolgoznak, mégis évente többször ingáznak a két város között és amikor idejüket itthon töltik, akkor ez a kis lakás biztosítja.


Készíts mini lámpásokat lakásodba, vagy akár kertedbe is egyszerűen! Csempéssz a tél hosszú, vacogós éjszakáiba egy kis meleg. Nem is lehet látni, hogy milyen mértékben penészedik a fal, és anélkül szaporodnak a gombák a falon, hogy ennek tudatában lenne.


Lehet, hogy csak azt veszi észre, hogy rossz a közérzete, de nem igazán tudja, hogy mitől is. Liget lakóparkban újszerű tégla lakás extrákkal eladó. Diósi városrészen újépítésű kertes tégla lakás eladó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések