2015. február 2., hétfő

Ramen leves

Az alap egy teljesen natúr szárnyas leves , néhány zöldséggel, de komolyabb ízesítés nélkül. Míg felforr a leves , addig a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a húst pedig vékonyan felszeleteljük. Tálalás: Mélyebb tálkákba szedünk bőven a tésztából, rámerjük a forró levest, majd teszünk a tálba a húsból, a felezett tojásból, a karikázott hagymaszárból, a spenót levélből, a csípős paprikából és a szálasra vágott sárgarépából. Szeretem a japán ételeket és ez az egy, ami talán a legjobban elnyerte a tetszésemet.


Ez a japán Ramen leves a sokfajta Ramen leves ek egyike, később bemutatok másikakat is, mert a japán levesek nemcsak finomak, de egészségesek is, többek között a tengeri algától.

Nem kell megijedni tőle, viszonylag könnyű elkészíteni. Ha apróra vágott, friss újhagymával dolgozunk, akkor annak csak felét adjuk a forralás kezdetekor a leveshez, másik felét pedig, ha már kész a Ramen leves , frissen szórjuk bele, ha azonban szárított zöldségkeveréket használunk, elegendő csak a főzéskor ízesíteni vele a levest. Imádom a szezámolaj, a friss gyömbér, a szójaszósz és a fokhagyma keverékét!


Nagyon finom az illata és az íze is. Sok mindent lehet ezzel a fűszerkeverékkel ízesíteni, főleg az ázsiai konyhában alkalmazzák. A ramen Japánban olyan népszerű étel, mint Amerikában a hamburger. Viszont emiatt semmi okunk fanyalogni, ugyanis a ramen egy fantasztikusan finom, szintén ázsiai és szintén tészta alapú leves , így nagy öröm, hogy színesedik a kínálat.


Bemutatom a legjobb helyeket, ahol érdemes megkóstolni.

To make the soy sauce eggs, boil the eggs for minutes, then refresh in cold water and peel. Pour the soy sauce and 250ml of water into a small pan with the mirin and star anise. Peel, slice and add the ginger and garlic, then bring to the boil, remove from the heat, leave to cool and pour into a sandwich bag with the eggs.


Cook 375g ramen noodles following the pack instructions, then drain and set aside. Slice 400g cooked pork or chicken, fry in tsp sesame oil until just starting to brown, then set aside. Divide the noodles between four bowls. Top each with a quarter of the meat, 25g spinach, tbsp sweetcorn and two boiled egg halves each.


Kategória: ázsiai levesek. Elég sok fajtája terjedt el ennek az ízletes ételnek. Sokáig nem értettem, hogy miért ez az óriási rajongás Ázsiában a leves iránt.


De amikor először kóstolta akkor mindent. Ha esik, ha fúj, ha nincs kedved sokáig a tűzhely mellett állni, vagy ha nagyon éhes vagy és gyorsan szeretnél valami finomat: a leves mindig jó megoldás. A fenti leírás egy híres tokiói ramen -ya összeállításának a receptje.


A ramen -ya olyan étterem, amelynek fő profilja a rámen, vagyis a híres japán tésztaleves. Az Ivan Ramen pedig a kitűnő leves mellett azért lett híres, mert egy Long Island-i fehér szakács a tulajdonos és a névadó leves kitalálója. Bring a medium pot of water to a boil.

Carefully add eggs one at a time and boil gently for minutes. Hailing from Hokkaido, miso ramen is one of the newer varieties of the dish. Our recipe starts out with the same intense process as our tonkotsu broth, but we also add nutty red miso and salty soy sauce. Egyes feltevések szerint Kínából származik, míg mások szerint a XX. A rámen eredete tisztázatlan.


Nevének eredete is talányos, sokak szerint a rámen a kínai „lamian”-ból jön, ami kézzel gyúrt tésztát jelent. A ramen japán tésztaleves, amely nemcsak finom, de egészséges is! Tésztából, különleges ízvilágú alapléből és változatos feltétekből áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések