2020. március 26., csütörtök

Telített faanyag

Telített faanyag leírás Nagynyomású telítés (impregnálás): A fa tartósságának növelésére alkalmazott technikák közül ez az egyetlen, amely, ha jól van elvégezve, képes ténylegesen konzerválni a fát. Száradás után az esetlegesen kicsapódó sóréteget le kell törölni és a faanyag tetszőleges színű lazúrral, tetszőleges színre festhető. A bejuttatott konzerváló anyag (Wolmanit CX) a faanyag szíjács részébe (külső 2-cm-es rétegébe) kerül csak be, ezért a telített faanyagok méretre szabásánál a vágási felületeket utólag mindig le kell kezelni.


A telített faanyagok sem alaktartók, azaz repedhetnek, deformálódnak! Az eljárás során a fát kívül és belül egyaránt megerősítik, hosszútávú védelemmel látják el.

Ebbe az anyagba kevernek még rovar és gombaölő szereket is. Ezt az eljárást azért alkalmazzák, mert a fa igen gyúlékony, és ezzel el tudják érni, hogy lassabban kapjon lángra a faanyag. Mostani rendeletek alapján a hatóságok ezzel az anyaggal kezelt faanyagot fogadják el tetők beépítésekor.


Környezetbarát megoldás – Észak Amerikából vagy Skandináviából importált faanyag , ami környezetvédelmi szempontból is kifogástalan, hiszen kizárólag újratelepített erdőkből származik, nem károsítjuk kivágásával a természetes erdőkészleteket. A Bohács Barkács Bt. Lap-lemez termékek árai, faanyagok árai. Fűrészáru vásárlása és rendelése az OBI-nál.


A KVH olyan szerkezeti faanyag , amelyet a hagyományos építőfák, építőgerendák kiváltására hozták létre, és úgy fejlesztettek ki, hogy minél szélesebb körben lehessen felhasználni, mint alapanyagot.

Rendkívűl jó tulajdonságokkal rendelkező anyag, és olcsóbb, mint a BSH. A légáramlás eltávolítja a nedves ( telített ) levegőt, és helyébe alacsonyabb ned­vességtartalmút szállít. A légcsere egy csap­pantyún keresztül zajlik.


A magas hőmérsék­letű. Faanyag telítése, V. A telítés a faanyagvédelem leghatékonyabb módja. Tudnunk kell azonban, hogy a „telítés” szót csak jobb híján használjuk, hiszen a faanyag közel sincs teljes keresztmetszetében „tele” faanyagvédőszerrel. Kattintson ide: amit a telített faanyagról tudni érdemes. Lerakását impregnált párnafára, cm-es közzel ajánljuk.


Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. Zsugorodás és dagadás A nedvességtartalom változása miatt a fa száradásnál összezsugorodik, nedvességfelvételkor megdagad. A faanyag nedvességtartalma maximális, az összes ürege telített.


Az abszolút nedves állapotban a faanyag nedvességtartalma maximális. Levegő nincs a szerkezetében, összes ürege vízzel telített , tehát úgy a kötött víz, mint a szabad víz a lehető legnagyobb mennyiségben van jelen. Fafajtól, annak porozitásától, sűrűségétől függően a vízzel telített faanyag nedvessége kb.

Ne a vonalon vágjon, mindig a vonal azon oldalán haladjon, ami a hulladékdarab felé esik. A folyamat: a faanyag felfűtése, percig Co-on való hőntartása, majd lehűtése. Facentrumainkban is. Tudni kell ebben az esetben, hogy a tökéletesen elvégzett áztatás is egy nagyságrenddel alacsonyabb szintű védettséget biztosít, mint a gépi (kazánnyomásos) telítés. Törekedni kell tehát a nyomás alatt telített faanyag felhasználására.


A készítmény alkalmas korábban nyomás alatt telített faanyag , keményfa vagy előzetesen konzerválószerrel beitatott fa bevonására. Vízálló, védi a fát az UV-sugárzással és penészgombákkal szemben. Mélyen behatol a fába és a második réteg csúszásgátló bevonatot képez.


Könnyen ecsetelhető és jól terül. Selyemfényű, áttetsző bevonat ad. Gyalult, magas nyomáson telített impregnált északi borovi fenyő oszlop játszóterek, pergolák, kerítések, kerti építmények építésére.


Nem szárított faanyag , erre mindenképpen tekintettel kell lenni a felhasználáskor, megmunkáláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések