2016. január 29., péntek

Lakás hangszigetelés

HANGSZIGETELÉS - minőségi megoldás olcsón, szakszerű utólagos hangszigetelés - A Hang és Tűz Kft. Zajok lentről, fentről, az oldalszomszédtól. Hangszigetelés nélkül nem kívánt zajok érhetnek az otthonunkban! Nem mindegy, hogy a hangszigetelés melyik és milyen anyagú falra kerül. A hangszigetelés rétegrendjeinek megtervezésénél figyelembe kell venni a szigetelés beépítésének helyét.


Belső hőszigetelés és hangszigetelés utólag Isotex – a modern belső szigetelő anyag Az ISOTEX az észt gyártmányú hő- és hangszigetelő panelek márkaneve, ami mindkét tekintetben különbözik az itthoni hagyományos megoldásoktól.

A lakásokat elválasztó vasbeton födém gyenge hangszigetelő képessége miatt szomszéd is panaszkodott, hogy ügyfelünk lépései zavarják a pihenésben, ezért a lakás tulajdonosa, miután rövid keresgélés után az interneten ráakadt weblapunkra és ott meggyőző referenciákat talált - megrendelte a padló egy rétegű. A lakásokon, irodaházakon belüli hangszigetelés problémaköre meglehetősen összetett. Az épületeken belüli épületszerkezetekre (falakra, födémekre valamint a homlokzatra) szabványban meghatározott hanggátlási követelmények érvényesek. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a szabvány előírásai a. A Halltex belső hő-és hangszigetelő panelek hetven éve kerültek a finn piacra, és azóta már nem csak Finnországban használják kiváló hatásfokkal.


Magyarországon is több mint tíz éve jelen van. Szerintem az ajtó szigetelésével megoldható lenne a probléma, de mivel nem az enyém a lakás és ki tudja meddig lakom itt, így túl sok pénzt nem szeretnék kiadni rá, max olyan 10e körüli összegben gondolkodom s fontos, hogy az ajtót ne legyen megrongálva, tehát fúrás és hasonlók kizárva. A megfelelő hangszigetelés kialakítását két körülmény határozza meg: a hangforrás típusa és a zaj erőssége.


Egyszerűbb a feladat akkor, ha a levegőben terjedő hangok kizárását kell megoldani, vagyis a tévéjét túl hangosan hallgató szomszédot, a kintről beszűrődő hangos utca zaját, vagy a kutyaugatást nem akarjuk.

Ha kitalálta, csak meg kell valósítanunk. Ha paneljeink mellett dönt, de inkább ránk bízná felszerelésüket, esetleg hőszigetelési, hangszigetelési, akusztikai tanácsokra van szüksége, csak fel kell vennie velünk a kapcsolatot, és partnereink a tervezéstől a kivitelezésig segítenek Önnek. Itt kevés zaj szűrődik át, viszont a hangosabb hangokat erősen vezetik.


Ezeknél már lehet bármilyen vastag a szigetelés. A tömörfák hangel­nyelési foka 3-. A különféle alacsony sűrűségű agglomérait termékeknél egyrészt meg­szűnik a szálirány, másrészt a hangelnyelő. Egy lakás hangtechnikai méretezése nagyon összetett és bonyolult dolog, most igyekszünk egy viszonylag egyszerűsített magyarázatot adni. Ez sem egyszerű, viszont szükséges ismerni az alapfogalmakat ahhoz, hogy megértsük, miért is nem lehet minden esetben egy általános „receptet” adni korunk egyik legbántóbb környezeti.


A jó hangszigetelés érdekében a faszerkezetes építési eljárá­sok inkább intelligens réteg­rendszereket és anyagkombi­nációkat használnak fel, mint nagy tömegű alkotórészeket. Hőszigetelő, hangszigetelő kategóriában termék közül választhat a Praktiker webshopban. A felmérés átlagos ideje perc, amely után órán belül általában többféle hangszigetelési metódusra is, a hangszigetelés minden költségét magában foglaló írásos árajánlatot adunk. A felmérési díjat a hangszigetelés kivitelezéssel történő megrendelése esetén árkedvezmény fomájában jóváírjuk. Mindig a legnagyobb hőveszteséget okozó helyen érdemes beavatkozni először.


A szigeteléssel foglalkozó szakemberek hőkamerával fel tudják térképezni a házat, és ez alapján már látni fogják, hogy családi házának hol a legnagyobb a hővesztesége. Ezzel a hangszigetelés tömeg-rugó-tömeg elve is érvényesül, sokkal hatékonyabb megoldás jön létre, mint a DANOSA közvetlen felragasztásával. Ezt a technológiát láthatják a lenti videón. Mivel nem volt még ilyen topik, elég fontos a téma (és pont ez a probléma foglalkoztat most), úgy gondoltam csinálok egyet.


Konkrétan egy körúti lakás utcai zaj-szigetelését kellene megoldani.

A megfelelően megtervezett hő-és hangszigetelés sok kellemet­lenségtől (hideg falak, penésze­dés, indokolatlanul nagy fűtési költségek, bántó zajok) megóv bennünket. A különböző építőanyagok külön­féleképpen vezetik a hőt. A hő­szigetelés a levegő rossz hőve­zető képességén alapul. A zaj stresszhatást, és betegséget okoz.


Ennek elkerülése érdekében egyre nagyobb hangsúlyt kap otthonunk nyugalma. Az otthoni csend fontos a pihenés miatt, ami egyben egészségünk záloga is. Az ablakok résein távozó meleg és beáramló zaj, por ellen kiváló megoldás a bemarásos, szilikongumis ablakszigetelés. A szilikongumi előnye, hogy a használat alatt sem keményedik meg az évek alatt, így egy egyszeri beruházással az ablakszigetelés, hőszigetelés és hangszigetelés hosszú időre megoldódik. A fűtésszámlán jelentkező megtakarítás … Egy kattintás.


A legtöbb ország ma már zaj határértékeket határoz meg a kibocsátott zajok (zajemisszió) és a terhelő zajok (zajimisszió) megengedhető nagyságát illetően. Arra figyeljen, hogy a két lap közé a megfelelő hangszigetelés érdekében tegye be az üveggyapot vagy kőzetgyapot betétet. Amint kész fal, már kezdheti a lapok hézagolását, és amint ez megszára már festheti vagy tapétázhatja is a falat. Gipszkarton fala óra alatt kész lehet, ha úgy áll hozzá. Szeretnék egy gyors tanácsot kérni, ha lehet.


Mi is hasonló gonddal küzdünk, azaz a lakás egyik szobája picit hidegebb mint a többi. Egy utcafronti szobáról van szó, aminek egyik fala egy szobával, a másik fala pedig egy szomszédos társasházéval határos. Ez utóbbit vélem a probléma eredetének, vagyis. Bár az utólagos hangszigetelés a hang természete miatt nagyobb kihívás, mint a hőszigetelés, erre is van megoldás.


De melyik a leghatékonyabb módszer? Jó-e valamire a tojástálca, és mire megyünk a lépésálló hungarocellel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések