2017. július 7., péntek

Kémény fugázása

Ha csak a kémény sérült falát kell javítani, akkor az a kérdés, hol, milyen kár érte azt. Lehetséges, hogy elég újrafugázni, de az is lehet, le kell bontani a sérült részt, majd újra fölépíteni. Ha a belső szakaszok sérültek – bár ez ritkább eset –, jóval nehezebb a javítás. Budapest és vonzáskörzetében családi házak építése, felújítása.


A jó kémény ismérvei A kéménykürtő megfelelő , ha a kémény füstjáratának belső felülete sima, falazatának hézagai tömörek, és a füstgáz vegyi hatásaival szemben ellenálló. Mészkővel kéményt építeni szigorúan tilos , mivel a szénsav megtámadja a mészkövet, valamint a mész a hő hatására duzza ezért szétmállhat. This video is unavailable. Csempe és padlólap megfelelő fugázása. Alábbi cikkünkben a megfelelő fuga és csemperagasztó kiválasztásáról és alkalmazásáról olvashat bővebben.


A megfelelő minőségű fugázó anyag kiválasztásához fontos, hogy ismerjük a burkolandó járólap vagy csempe anyagát. El kell dönteni, hogy szívóképes, gyengén. Az elkészült kéményre azonban használatba vételi engedélyt kell kérni. A méter feletti önálló kémény építése építési engedély köteles. A szívóképes és nem szívóképes burkolatok különbözőek.


A burkolótéglák közti fugák meglazulása gyakori jelenség. A hiba leggyakrabban a kontár munkára, vagy a fugázó anyag elégtelen keverésére vezethető vissza, melynek hatásai legtöbbször csak a garancia lejárta után válnak láthatóvá. Ugyan ebben a bajban vagyok mint az előző fórumozó albérletben vagyunk és van cserépkályha viszont ahogy begyújtottam elkezdett füstölni a kémény bekötésnél kiszedtem a falat mert körbe volt falazva és látom jön a kályha kémény és a kémény bekötésnél a füst, másnap kikapartam a falat és akkor látom hogy a kémény és a fal között fél centis. Egy éves kémény lebontásából származó (főként sárga színű, 1db kis méretű, nagyon szép erezetű) téglákat szeretnék szeletelve díszítésként felrakni a nappaliban. Mivel egy-egy oldaluk (korábbi kémény belső felé nézők) kátrányos, égett szagú ezért először attól meg kellene szabadulnom valami.


A téglaépítmények fugázása nem csak takaros kinézetet a lehetőségünk van különböző fugázási technikák alkalmazására. Számomra a mély egyenletesen képzett fugafelületek a legkedvesebbek. Ezt a módszert csak vastagabb szeletek beé.


A fedlapok, vagy fedkövek olyan betonelemek (esetleg kövek, műkövek), amelyek az épített falsávot hivatottak megóvni a beszivárgó nedvességtől. Ha az esővíz a falba jut, akkor számítani lehet a téli fagyok repesztő hatásaira. Ez tönkreteheti a kerítést, támfalat. Gyárkémény munkáink között vállaljuk az alábbiakat: gyárkémények bontása, újrafalazása, fugázása , fedőlap készítése, kéménypalást lecsiszolása, impregnálása, tisztítása, rókatorok samott vakolása.


Szeretnénk lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva bemutatni a fugázás menetét. Nézzük az első teendőket: már a burkolat ragasztásánál előkészítjük a fugázás munkafolyamatát, amikor távtartókkal, fugakeresztekkel biztosítjuk az egységes távolságot a lapok között, illetve gondosan ügyelünk arra is, hogy a fuga mélysége ne haladja meg a szélességét. Ki választja ki a fugát? Van, aki a burkolóra bízza, de a szín kiválasztása az esztétikai, nem pedig szakmai kérdés. Az ország egész területén: Cserépkályhák építése, javítása, fugázása , kémények vizsgálata- javítása- építése.


Díszburkolat fugázása Sokan alábecsülik a fuga jelentőségét, pedig az összhatás kb -át és a felület tartósságát is ez fogja adni. Minden kazán és helyszín más és más, így az anyagárra előzetesen csak az egyszerűbb esetekben lehet pontosabb választ adni. Még az egyszínű kerámialapokból készült csempeburkolat is mutatósabb, ha szabályosan hálóba rakva kerül a falra, és fugaközeit színes masszával simítják be.


Régebben erre nemigen volt mó. Fugázása a szabályok szerint. Legkorábban egy nap elteltével szóló csempe,akkor folytassa a habarcs csempefugákhoz.


Előtti tisztítani a portól és a ragasztó, csempe mosás. Vakolókanál elegyet vízzel hígítjuk oly módon, ragasztó, de kisebb mennyiségben (menteni anyag). Ezek a keverékek kell tulajdonságok, mint például.


A tanmedence és a versenymedence fertőtlenítése, fugázása , ebből adódóan teljes vízcseréje mellett jelentős gépészeti karbantartás is szerepelt a munkák között. A közösségi terek, a helyiségek festése, az ablakok külső-belső tisztítása, az öltözők vizes szerelvényeinek átalakítása, egyéb berendezéseinek. Különösen alkalmas nagy felületek fugázására, ahol könnyű felhordás és letisztítás szükséges. A Kerapoxy CQ-val készíthetők fal-, padló- és munkapult felület, stb.


Sírkő-műkő készítés garanciával helyre állítás , tisztítás, mi itt vagyunk bármi gond akad ragasztás - Egy igazi szatócs bolt, ahol a lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára egy picit várni kell. A hibás építőipari munka, kivitelezés minden épületnél gondot okoz, de a kőházaknál fokozottan érvényes ez: a hibák kijavítása, a falak esetleges visszabontása és újraépítése lényegesen nagyobb költséggel jár, mint bármilyen más faltípusé. A legáltalánosabb mó hogy az ilyen réseket a parketta felcsiszolása közben, ún.


A második, közepes csiszolatkor keletkező faporból és a majdani védő bevonatot képező lakkból 1:arányú kenhető pasztát kevernek ki, és alapos porszívózást követően ezt a masszát - a kerámia lapok fugázásához hasonlóan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések