2017. március 13., hétfő

Festék penészes falra

A BioRid egy vízhigítású mikropórusos festék , mely szerkezetének köszönhetően szárazon tartja a falakat. Első lépésben meg kell tisztítanunk a penészes felületet. Mindezt súrolással, durvább esetben kaparással végezzük, de nagyon fontos, hogy száraz falfelületen soha ne kezdjük el a penész eltávolítását. A festék szó ne zavarjon meg, itt nem hagyományos festékről van szó, a nevét onnan kapta, mert festék módjára felvihető réteget képez, de egy „közönséges” festékkel ellentétben, drasztikusan lecsökkenti a penész kialakulásénak valószínűségét!


Először a sarkokat húzzuk ki széles ecsettel, majd a festéket hengerrel vigyük fel a falra. A henger kiválasztásánál vegyük figyelembe a festék sűrűségét! A híg festékekhez hosszú szálú, hurkoltat, míg a sűrű festékekhez rövid szörű plüss, perlon vagy bolyhos hengereket használjunk. Nekünk két kisgyerek mellett a penészes falakkal is küzdenünk kellett. Akármit csináltunk a hőhíd miatt Novembertől Áprilisig havonta kellett vegyszeres tisztítást végeznünk.


Mindhárom szert bevetettük, ezidáig jók a tapasztalataink, kíváncsiak vagyunk hogy válik be a télen. A penész alattomos dolog, amely nem csak esztétikailag ront az otthonunkon, de az emberi szervezetre is káros! Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen,. Penészes fal ellen.


Sajnos a fürdőszobámban a fal penészesedik. Egy régi vízvezeték húzódik a falban és a vakolat ott mindig penészes. A legnagyobb baj hogy nem volt pénzem kicseréltetni a csöveket és szétbontani a füdőszobát, ezért egy hatásos és olcsó megoldás kellett. Egy négyzetméterre felvitt BioRid penészgátló festék képes 5ml vizet elraktározni, majd elpárologtatni, mivel nagyságrendileg futballpálya méretű relatív felszívó felületet. A falak penészesedése ellen hatékony fegyver a penészgátló festék , vagy penészgátló bevonat.


A nem megfelelő szellőzés miatt penészfoltok alakulhatnak ki, ezért szükséges kezelni a falakat. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Egy liter vizet forralj fel, és keverj hozzá egy deciliter -os ecetet. Egy tiszta szórófejes flakonba töltsd bele a keveréket, és permetezz belőle bőven a penészes felületre.


Ha a csempét tisztíto akkor bátran súrold át kefével a felületet, falak esetében viszont inkább egy szivaccsal töröld át óvatosan a kényes. Az ECO-MIX TECHNOLÓGÁJA. Igen, ma már hazánkban is létezik hatékony és hosszú távú megoldás arra, hogy elkerüljük a penészes falakat, és megvédjük családunkat a penész igen komoly egészségügyi veszélyeitől. A ThermoShield hővédő festék egyfajta bevonat, melyet a penészes falra juttatva könnyen és tartósan oldhatjuk meg a problémát.


Szerintem elöször kezeld le penészölővel (a hypo is jó) Aztán festékboltban lehet venni penészölő adalékot, amit bele lehet tenni festékbe, és lehet közvetlenül a falra is kenni. Viszont ha az alap okot nem szünteted meg, akkor vissza fog jönni a penész. Vegyél egy páramérőt, és nézd meg mennyi a pára. A nedves falra légáteresztő, légpórusos, szárító vakolatot hordanak fel, mert a tanácsadó szerint, ezen keresztül majd kiszárad a falazat.


Ideális lakóklímát teremt, lélegző, páraáteresztő, penészedés gátló hatású mész bázisú falfesték. Kiváló épületbiológiai tulajdonságokkal bíró, profi minőségű, oltott mész alapú tradicionális ásványi festék. FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a. A legtöbb penész eltávolításra alkalmas termék nagyon erős hatású, ezért fontos, hogy nyitott ablaknál dolgozzon, miközben megszabadul a nedves és penészes szennyeződésektől.


A szellőztetés segít enyhíteni a kellemetlen szagokat, illetve a vegyszerrel kezelt, problémás területek száradását is gyorsítja. A falra telepedett penész elleni házi praktikákat vettem sorba. Nyilván máshol is előfordulhat ez a kellemetlen ellenfél – például a mosógép is lehet penészes - de most csak a leglátványosabb helyre koncentráltam.


Ha neked is van tipped a penész ellen, nosza oszd meg velünk! A hőszigetelő festék reflexiós hatásának következtében penészmentes falai lettek a családi háznak. Révúti Úr családjával egy nagy belmagasságú családi házat vásárolt, amiben penészes falak voltak.


Hogyan lehetne a belső hőszigetelést megoldani, hangzott felénk a kérdés? Mi a ThermoVital penészölő festéket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések