2019. október 9., szerda

Penészgátló házilag

A penész alattomos dolog, amely nem csak esztétikailag ront az otthonunkon, de az emberi szervezetre is káros! Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen,. Számos különféle penész elleni csodaszert elkészíthetsz házilag , a legnagyobb klasszikusnak azonban az ecetes lemosó számít. Ehhez forralj fel egy liter vizet, majd keverj hozzá egy deciliter ecetet - használd a töményebb, -os verziót. Sokan a sósavra esküsznek, de már kaphatóak, korszerű penészgátló és eltávolító készítmények is.


A mosógépben használjunk ecetet és a legmagasabb hőfokon mosassuk át a gép belsejét. Aki érzékeny rá, csak maszk használata mellett fogjon bele a penész eltávolításának, mert légzőszeri megbetegedéshez vezethet. Ebben az esetben a fal általában jó állapotban van, nincsenek kidudorodások, felülete sima, így az előkészületi munkálatok nem vesznek sok időt igénybe.


Házi penészgátló , amit bármilyen felületen használhatsz! A penész szinte bárhol előfordulhat a lakásban és olykor a leglehetetlenebb helyeken alakul ki. Kellemetlen szagú, egészségtelen és ráadásul még a falat is tönkre tes.


Egész sokféleképpen megoldható házilag is, de ezekre a házi praktikákra nincs garancia. Ha a penész valamivel komolyabb formájával van dolgunk, nincs más megoldás…újra kell festeni a felületet. A hagyományos beltéri falfestékek nem valószínű, hogy megoldják a problémánkat, éppen ezért speciális festékkel érdemes.


A falak penészesedése ellen hatékony fegyver a penészgátló festék, vagy penészgátló bevonat. A nem megfelelő szellőzés miatt penészfoltok alakulhatnak ki, ezért szükséges kezelni a falakat. Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Vízzel hígítható, oldószermentes emulzió különféle beltéri olajozott, viaszolt felületek ápolásához.


Különösen alkalmas frissen kezelt olajozott viaszolt felületek első ápolásához. Sajnos hiába van jól záródó ablak, még néha túl jól is zárnak a műanyag ablakok! Erről már írtam, hogyan kell őket használni helyesen, videót is tettem fel róla, hogyan kell úgy használni a bezáró kilincset, maradjon némi szellőzése az ablaknak.


Ha nem akarsz bolti vegyszereket bevetni a penész ellen, adunk. Számtalan termék kapható a boltokban penész ellen, azonban házilag elkészített csodaszerrel is leszámolhatsz vele. Bár az utólagos kezelés is hatékony, a legjobb az lenne, ha a megelőzésre is nagy hangsúlyt helyeznél.


Használata előtt a penészfoltokat Héra penészgátló. Nekünk nemrég alakult ki falpenész a fürdőszobában. Penészölő szer házilag. Viszont tavasszal ki kell festeni. Mit tehet a penészes fal, vagy a lakásban szétterjedt penészgomba spórák ellen?


Milyen lehetőségek vannak a penészgomba elpusztítására akár házilag , akár. A polifarbe festékgyár platinum termékcsaládja a színek széles választékát biztosítja otthonunk beltéri falainak festéséhez. Aki színes festéket szeretne használni a lakás falainak festéséhez, több festékgyártó termékeiből is szabadon válogathat. Kaphatók gombaölő és penészgátló falfestékek, melyek oldószeres vagy vízzel hígítható kivitelben kerülnek forgalomba. A festékek alkalmasak régi, korábban már festett és újonnan vakolt falak festésére is.


A festékréteg felhordása előtt a felületet a használati útmutató szerint elő kell készíteni. Párátlanítók penész ellen, Német páramentesítők, hősugárzók, mobilklímák. A festést otthon, házilag is megoldhatjuk, hogy spóroljunk a költségeken.


A lakásfestésen kívül a nyílászárok és egyéb fa elemek festése is könnyen kivitelezhető házilag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések